Παράθεση:
Διάβασα σε αρκετά sites οτι όταν οι δίσκοι "είναι στην ανάπτυξη", καλό είναι να βρίσκονται σε σχετικά σκληρό νερό ωστε να αναπτύσσεται καλύτερα ο σκελετός τους (να έχουν αρκετό ασβέστιο κλπ) και όταν ενηλικιωθούν, να μαλακώνουμε/οξύνουμε (με την έννοια να το κάνουμε πιο όξινο) το νερό, ωστε να αναπαραχθούν.
Αλλοι (λιγότερα sites) λένε οτι από την γέννηση μέχρι την ενηλικίωση (δηλαδή πάντα) οι δίσκοι πρέπει να ζουν σε μαλακό και όξινο νερό.
Εμένα πιο λογική μου φαίνεται η πρώτη άποψη, αλλά επειδή πρέπει να "κρατήσω και μια πισινή"...
|
Γιατι σου φαινεται πιο λογικη η πρωτη αποψη?
Οι δισκοι απο τη φυση τους ζουν σε οξινο νερο.Αρα το πιο λογικο ειναι να τους κραταμε οσο μπορουμε σε οξινο περιβαλλον,αν οχι τουλαχιστον σε ουδετερο.
Φιλε κωστα το μιγμα που χρησιμοποιεις ειναι πολυ φορτωμενο και αρκετα βαρυ για το στομαχι τους.Αν βαλεις και σκορδο θα τους "καψεις" στο τελος.
Η καρδια βοδινου ειναι γεματη ορμονες και δυσκολη στην πεψη,με αποτελεσμα μετα απο καποιο χρονικο διαστημα να εχει προβλημα με το στομαχι του.Συνεπως θα την περιορισεις παρα πολυ και μολις παρει λιγο τα επανω του(αναπτυχθει) να την σταματησεις τελειως.
Το κοτοπουλο δεν το συζηταω καθολου.
Θα σου προτεινα να χωρισεις την τροφη σου σε μερη.
Σε "πρασινη" τροφη,σε ζωικη(εδω βαζω και τα σκουλικια) και ψαρια(γαριδες κτλ..).
Τωρα αν θελεις να χρησιμοποιησεις σκορδο,επεσε στα χερια μου μια τροφη σε flakes της tropica.Ταιζω τους δισκους 2 φορες την εβδομαδα και μεχρι στιγμης δεν εχω αντιμετωπισει προβλημα.Παντα ομως με επιφυλαξη.