Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
  #10  
Παλιά 30-12-11, 11:35
Το avatar του χρήστη lingistis
lingistis Ο χρήστης lingistis δεν είναι συνδεδεμένος
Συντονιστής
 
Εγγραφή: 13-09-2007
Περιοχή: ΦΛΩΡΙΝΑ
Μηνύματα: 1.420
Προεπιλογή

Το έψαξα λίγο το θέμα και σε ξένα φόρουμ για θαλασσινά, όπου διαπίστωσα ότι έχουν συζητήσει αρκετά για αποθήκευση νερού Α/Ο.

Το συμπέρασμα είναι πως μεγάλο ρόλο παίζει το δοχείο… στάσιμο νερό σε δοχεία που είναι «καθαρά» ειδικά για τρόφιμα/νερό (τύπου τραμουντάνας) και κλείνουν, το νερό «κρατάει» μια εβδομάδα συν. Σε δοχεία τύπου βαρέλια όπου είναι δύσκολο να κλείσουν το νερό το χρησιμοποιούν εντός 4 ημερών.

Το πρόβλημα είναι ότι το στάσιμο νερό μετά από μερικές μέρες αρχίζει να μυρίζει σαν σαπίλα. Η προσθήκη μικρού κυκλοφορητή στα βαρέλια αυξάνει πολύ το χρόνο αποθήκευσης του νερού.

Εννοείτε αποθήκευση σε σημείο του σπιτιού χωρίς ήλιο, οσμές, σκόνες κλπ.

Δοχεία από άσχετο υλικό είναι πιθανό να ελευθερώνουν «ουσίες» στο νερό. Από ενημερωτικό υλικό για αποθήκευση νερού για ανθρώπινη κατανάλωση (survival issues) το νερό αποθηκεύεται έως 2 χρόνια σε σκοτεινό σημείο ΑΛΛΑ σε μπουκάλια εμφιαλωμένου νερού τα οποία τα αντικαθιστούν στα 2 χρόνια γιατί μετά από αυτό το χρονικό διάστημα αρχίζουν να «αποσυνθέτονται» τα μπουκάλια και να μολύνουν το νερό που περιέχουν. .

Αν πάρουμε ως κανόνα ότι το σωστό είναι να χρησιμοποιούμε την συσκευή Α/Ο μια φορά κάθε 7 με 10 μέρες (για την σωστή διατήρηση των φίλτρων/μεμβρανών κλπ) τότε νομίζω πως άνετα μπορούμε να αποθηκεύουμε στάσιμο νερό σε καθαρά δοχεία που κλείνουν για το διάστημα αυτό. Εγώ π.χ. βρήκα δύο 10λιτρα δοχεία για πόσιμο νερό από συσκευή παροχής νερού και θα το δοκιμάσω.

__________________
Γιάννης
Αν δεν βρέξεις σαλόνι... mbuna δεν πιάνεις!!!
Απάντηση με παράθεση
 
Page generated in 0,01525 seconds with 10 queries