http://i807.photobucket.com/albums/y...1220112037.jpg
Σε αυτήν την φωτογραφία, στο μεγάλο καπάκι, το εσωτερικό πλαίσιο που είναι πάλι από μαύρο plexi είναι απλά κόντρες?
ναι ακουμπάει πάνω στο τζάμι ?
οχι μιας και το εξωτερικό πλαίσιο είναι αρκετά υπερυψωμένο από το τζάμι..
Αν είναι κόντρες, κάνουν καλή δουλειά ?
απο τοτε που τις κολλησα ησυχασα γιατί από ότι θυμάμαι είχες Γ αλουμινίου στην αρχή και δεν άντεξε το βάρος και σκεύρωνε..
οι κοντρες απο plexi ειναι καλυτερη λυση!
Το άλλο κουλό που άκουσα είναι ότι πρέπει να έχει τουλάχιστον 20 εκ απόσταση η επιφάνεια του νερού απ' το ψηλότερο μέρος του καπακιού λόγω εξατμίσεων και αλατότητας..
εγω το μονο που βλεπω οταν ειναι σβηστα τα φωτα και δεν δουλευουν οι ανεμιστηρες του καπακιου οτι πιανει λιγους υδρατμους απο κατω αλλα οχι τοσο πολυ ωστε να αρχιζουν να σταζουν δε νομίζω να ισχύει αυτό, αλλά δεν έχω και ιδέα από νόμους της φυσικής οπότε αν μπορείτε αναλύστε το λίγο αυτό..
ΦΩΤΙΣΜΟΣ
Έχει φαγωθεί ο πατέρας να βάλουμε ledoταινία.. Από μια πρόχειρη έρευνα στο internet βρήκα πως ΔΕΝ κάνουν για φυτά, αν και από ότι είδα έχουν ωραίο φως, είναι αρκετά φθηνά σε σχέση με τις φθορίου, βολεύουν πολύ λόγω μεγέθους και δεν χρειάζονται ballast κτλ..
δεν θα εχεις ομως ικανοποιητικη φωτοσυνθεση (αν εχεις κιολας)
Το 0,5-0,8 w / l ισχύει και για τα μισοφυτεμένα και αρχάρια ενυδρεία?
χονδρικα ναι διότι με 90λτ νερό και 70εκ-20εκ(το μικρό καπάκι) = 50 εκ, θέλει 45+w λάμπες οι οποίες είναι αρκετά δύσκολο να χωρέσουν στο καπάκι μήκους 50εκ..
Εξηγήστε μου λίγο επίσης τι είδους φθορίου λάμπες χρειάζομαι
καλυτερα να βαλεις Τ5 πόσα w για τα λίτρα μου
αναλογα ποσο μηκος εχεις διαθεσιμο για το φωτιστικο που θα φτιαξεις και πως τις ζητάω..
για φυτεμενο σιγουρα μια sylvania grolux (η αντιστοιχη αλλης εταιριας αυτη που ροζιζει το φως της) και σαν δευτερη εγω εχω βαλει μια dennerle special plant που βγαζει κιτρινωπη αποχρωση με πολυ καλα αποτελεσματα θα πρέπει να έχουν στεγανά φις για την υγρασία κτλ..
οπωσδηποτε
Επίσης ΑΝ πάω σε φθορίου τελικά, θα πρέπει να κατασκευάσω ένα τελάρο
όπως του αγαπητού φίλου klipitiklopos πάλι από plexi ώστε να ακουμπάν οι λάμπες πάνω ? μπορώ να αποφύγω αυτήν την διαδικασία με κάποια άλλη πατέντα ? Που να με προστατεύει από υγρασία και υδρατμούς πάνω στις λάμπες αλλά και να μην φτάνουν πολύ ψηλά ώστε να μην ψηλώσει πολύ και το καπάκι...
ΑΝΕΜΙΣΤΗΡΑΚΙΑ? Είναι αναγκαία?
ναι για το καλοκαιρι να σου ριχνουν την θερμοκρασια πόσο μεγάλα πρέπει να είναι?
οσο σου επιτρεπει το καπακι και οι λαμπες, οσο μεγαλυτεροι και πολυστροφοι τοσο καλυτερα ένα μέσα, ένα έξω η ροή είναι αρκετά?
εγω τα εχω βαλει να χτυπανε και τα 2 μεσα
Πάμε και στους μεντεσέδες.. Στην Καβάλα που είμαι, πήγα σε 4 μαγαζιά με είδη σπιτιού και πόμολα μεντεσέδες κτλ..(btw βρήκα κάτι γαμάτα πόμολα, inox φυσικά.. πολύ μ' άρεσαν..)
Όλοι είχαν τον απλο μεντεσέ βαρέως τύπου και πολύ κακόγουστο κατά την γνώμη μου.. Κανείς από την γύρω περιοχή καμιά ιδέα.. ? Στην Ξάνθη στο praktiker έχει τέτοια πράγματα?
εγω εκει βρηκα τους δικους μου (στην Αθηνα) στα ειδη για σκαφη Θέλω να πω, έχει ποικιλία και διάφορα σχέδια σε μεντεσέδες ?
εγω βρηκα 2 ειδη αλλα το ενα ηταν πιο φτηνο και πιο "ψευτικο" Η να μην κάνω καν τον κόπο να πάω εκεί?
ΦΙΛΤΡΟ, ΘΕΡΜΟΣΤΑΤΗΣ κτλ
Θερμοστάτη,
http://www.petcumulus.gr/index.asp?p...oduct&pid=2558(Διάμετρος σωλήνα 16/22 mm.)
Επίσης αν αποφασίσω τελικά, μετά από πολύ διάβασμα που θα ρίξω να βάλω ένα controller ώστε να ρυθμίζει μόνο του τα ανεμιστηράκια και τον θερμοστάτη ανάλογα με το τι χρειάζεται η θερμοκρασία, ο συγκεκριμένος θερμοστάτης μπορεί να μπει στο controller ?
ναι αλλα καλυτερα να βαλεις εναν 100w