Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 19-11-04, 17:56
Discos Ο χρήστης Discos δεν είναι συνδεδεμένος
Γηραιοί του GAB

Περιοχή: Αθηνα - Ηλιουπολη
Αποστολή μηνύματος AIM στον/στην Discos
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από annivas2000
ΥΓ. Discos (σε συνέχεια της κουβέντας μας), η OSRAM βγάζει στους 6.500o K τη σειρά 72-965 BIOLUX.
Πολυ χρησιμες οι πληροφοριες, ευχαριστω!

Για να βαλω και ενα ακομα ζηζανιο, στην αμερικη οι δινουν τις PC σε αναλογια ουσιαστικης αποδοσης 3 προς 1 σε σχεση με τις κανονικες φθοριου, αλλα η διαφορα δεν εγκειται στα lumen μονο αλλα στον τροπο με τον οποιο διαπερναει το νερο και του φασματος που εχει. Παραδειγμα ειναι οι VHO - Very Hi Output. Οι VHO εχουν παραπανω watt χανουν απο τις PC οχι σε lumen αλλα σε οτι ειπα πριν. Ακριβως δεν ξερω πως παει, αλλα θεωρειται σε ολα τα fora στην αμερικη στανταρ.

Οι οποιες αναλογιες που δινουν ειναι:

110 watt VHO = 65 watt PC
65 watt PC = 180 watt NO (Normal output floursent - Κοινες φθορισμου)

Σαν παραδειγμα αναφερω πως στο δικο μου "φυτεμενο αλμυρου νερου" - ριφ , ειχα 150 wat φθορισμου aktinick μπλε και 12.000κ ημερας, εβαλα την πρωτη dual PC 65w που παρελαβα και ηταν ποιο φωτεινη απο ολες τις αλλες μαζι! Και δεν ειχαν προλαβει να πεσουν , ηταν σε χρηση για 5 μηνες μονο. Ξερω πως το ματι δεν βλεπει αναλογικα αλλα εχει την δικη του κλιμακα. Διαφορα ειδα και στην πραξη βεβαια στα φωτοσυνθετικα ζωντανα.

Ακουγεται ολο περιεργο αλλα την αποροια για το πως δουλευει ακριβως τις εχω εδω και καιρο, λενε πως καθε τυπος λαμπας διαπερνα το νερο διαφορετικα οποτε και εκει υπαρχουν διαφορες.

Ξερω οτι σας ζαλησα αλλα εχω αυτη την αποροια αυτη και μια θιξατε το θεμα θα ηθελα εαν μπορειται να με βοηθησεται.

"Αυτος που δεν εχει κανει ποτε λαθος, ειναι αυτος που δεν εχει δοκιμασει ποτε κατι καινουργιο"
Albert Einstein

"Οταν λες παντα την αληθεια, δεν χρειαζεται ποτε να θυμασαι τι ειπες"
Μαρκ Τουαιην

Reef Keeping - Coral Magazine - Advanced Aquarist
Απάντηση με παράθεση

Page generated in 0,01395 seconds with 10 queries