Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
  #2  
Παλιά 26-12-11, 00:43
Το avatar του χρήστη delta66
delta66 Ο χρήστης delta66 δεν είναι συνδεδεμένος
Professor
 
Εγγραφή: 29-09-2007
Περιοχή: Αθηνα
Μηνύματα: 19.360
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από faceck Εμφάνιση μηνυμάτων
πιστευω και εγω οτι η χλωρινη ειτε πρασινη ειτε κιτρινη ειτε μπλε ειναι η καλυτερη για απολυμανση τουαλετων αλλα σε καμια περιπτωση δεν ειναι καταλληλη για το ενυδρειο και θα το αναλυσω παρακατω. για να φυγει η χλωρινη απο οτιδηποτε μπει στο ενυδρειο χριεαζεται αφθονη ποσοτητα νερου και εγω προσωπικα ειμαι κατα αυτου και για οικονομικους και για οικολογικους λογους.και δευτερον εαν δεν πλυθει καλα η χλωρινη και δεν φυγει και μπει στο νερο ναι ειναι τοξικη και για τα ψαρια και για τα φυτα!
Ωραια η αναλυση σου αλλα η απολυμασνση δεν εχει να κανει ουτε με οικολογικους λογους ουτε με οικονομικους.
Δεν πιστευω οτι για λογους οικονομιας και οικολογιας δεν θα απολυμανεις πχ την τουαλλετα σου που πηγε και εκανε την αναγκη του καποιος αρρωστος. Και φυσικα μετα θα την ξεπλυνεις πολυ καλα γιατι ολοι οι απολυμαντικοι παραγοντες ειναι τοξικοι.
Στο ενυδρειο λοιπον, εχεις κι εκει ζωντανα, που αν μπουν σε χωρο υποπτο ή αποδεδειγμενα γεματο παθογονο, θα πεθανουν ή θα νοσησουν και οπως και να το κανουμε και η θανατωση ψαριων ειναι κι αυτο θεμα .... οικολογικο .. αλλα και οικονομικο (αν το κοιταξουμε κι ετσι)
Οφειλουμε λοιπον να το επισημανουμε καθως και να γραψουμε (οπως και γραφουμε) τις προφυλαξεις που πρεπει να παρουμε και για την δικη μας υγεια κατα την διαδικασια.
Και επειδη το παρατραβηξαμε ας αφησουμε τι πιστευουμε εμεις που ειτε γνωριζουμε για τη χρηση της χλωρινης ειτε οχι, και ας διαβασουμε τι γραφει ενας καθηγητης γεωχημικος και κατοχος ενυδρειων.
Παράθεση:
ΕΙΣΑΓΩΓΗ

Τρία είναι τα κοινά απολυμαντικά μέσα που έχει στη διάθεσή του ο ενυδρειόφιλος για την επίτευξη πλήρους απολύμανσης ενός ενυδρείου, και του εξοπλισμού του, το οποίο λειτούργησε έστω και για μικρό χρονικό διάστημα. Πρόκειται για το διάλυμα υπερμαγγανικού καλίου (KMnO4) ή p.p. [αγοράζουμε το στερεό υπερμαγγανικό κάλιο, από κατάστημα χημικών, και το αναμιγνύουμε με νερό], για το πυκνό διάλυμα υπεροξειδίου του υδρογόνου (H2O2) ή perhydrol 30% κ.β.[πωλείται έτοιμο στα φαρμακεία και στα καταστήματα χημικών], καθώς και για το αραιό διάλυμα υποχλωριώδους νατρίου (NaClO) [αγοράζουμε κοινή χλωρίνη χωρίς πρόσθετα αρωματικά και την αραιώνουμε με νερό, σε αναλογία 50ml χλωρίνη / 1 λίτρο νερού, παρασκευάζοντας έτσι ένα αραιό διάλυμα υποχλωριώδους νατρίου 5% κ.ο.κ.
Και τα τρία αυτά διαλύματα σκοτώνουν ένα ευρύτατο φάσμα παθογόνων μικροοργανισμών. Ωστόσο, το διάλυμα υποχλωριώδους νατρίου, δηλαδή το αραιό διάλυμα χλωρίνης, θεωρείται ως το πιό ισχυρό - αποτελεσματικό "όπλο" μεταξύ των τριών, απέναντι στο ευρύ πλήθος παθογόνων που απαντώνται δυνητικά στα κλειστά ενυδρειακά συστήματα.
.......
.......
Θέλω να ευχαριστήσω θερμά 3 πολύ καλούς φίλους. Το φαρμακοποιό και διακεκριμένο χομπίστα Γιώργο Ρεκλό, τον ιατρό μικροβιολόγο - βιοπαθολόγο και δισκά Βασίλη Νίκολας και το φαρμακοποιό Μιχάλη Μάνεση, για τις ατελείωτες συζητήσεις που κάναμε επί του θέματος "ΕΝΥΔΡΕΙΟ - ΠΑΘΟΓΟΝΑ - ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΗ".
Πηγη : http://www.greekdiscus.com/test2000/...E9%F3%EC%EF%FD

ΥΓ Δεν ξερω αν το θεμα ειναι ανοιχτο σε μη μελη οποτε συγνωμη προκαταβολικα. Σε λιγο καιρο που θα ανεβει και στα αρθα θα ειναι φανερο προς ολους.
__________________
O delta66 δεν εχει καμια σχεση με επαγγελματα που αφορουν το ενυδρειο και δεν εξαρταται απο σπονσορες, επαγγελματιες και διαφημισεις.
Γραφει ελευθερα και ανεπηρεαστα την αποψη του και ευχαριστει το GAB που του δινει αυτη τη δυνατοτητα.
Απάντηση με παράθεση
 
Page generated in 0,01837 seconds with 10 queries