Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
  #28  
Παλιά 16-12-11, 10:09
Το avatar του χρήστη kgf12345
kgf12345 Ο χρήστης kgf12345 δεν είναι συνδεδεμένος
Γηραιοί του GAB
 
Εγγραφή: 08-03-2011
Περιοχή: rio atabapo(μεσα)-alto rio ilioupoli
Μηνύματα: 7.894
Προεπιλογή

ναι κιεγω νομιζω οτι ο συνδυασμος ολων ειναι το καλυτερο.πηγα μια βολτα τωρα στα πετσοπ εδω γυρω νεα σμυρνη,το μονο που βρηκα ευκολα ητανε το sera black water aquatan,αλλα για καποιο λογο δεν τοχω και πολυ σε υποληψη.θελει και δοση μεγαλη οποτε το απεφυγα.κιεγω πηγαινα για microbe lift αλλα δεν το ειχανε.βρηκα ομως αυτο της KENT που μου φανηκε καλυτερο απο τα υπολοιπα (sera,jbl,tetra)και ειναι και πιο συμπυκνωμενο 5ml/10gallοns,οποτε θα κανω και diy, και με αυτο μαζι για αρχη πιστευω θαμαι ok.μεχρι να πειραματιστω λιγο με τα Diy δηλαδη να δω τι παιζει.

παντως,ισως να ειναι και η ιδεα μου(αν και δε νομιζω)απτη στιγμη που τα εβαλα τα φυλλα τα βλεπω τα ψαρια πολυ πιο ξεθαρρεμενα.και τα κορυ, και πιο πολυ τα ραμ.ασε που νομιζω οτι φαινονται καλυτερα τα χρωματα τους.
----------------------------------------------------------------------------------------------------
πω πω τα σπαει το Black water!!!!εχω παθει πλακα τωρα,δεν παιζεται! οι φωτογραφιες το αδικουνε πολυ ειναι πολυ πιο σκουρο το νερο.και με τα φυλλα μεσα ειναι πανεμορφο!κριμα που δεν εχω μια φωτογραφικη της προκοπης να το δειτε καλα!


Uploaded with ImageShack.us

Uploaded with ImageShack.us

Uploaded with ImageShack.us

Uploaded with ImageShack.us

-------------------------
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από delta66 Εμφάνιση μηνυμάτων

Μη πω δημοσιως τι εκανα για να μυριζω και εκτος σπιτιου αυτη τη μυρουδια και με περασετε για καμμενο )
τι?τυρφη σε μπρελοκ για μυτιες?
-------------------------
ειπα να δοκιμασω σημερα να φτιαξω black water extract.το αποτελεσμα ητανε πολυ καλυτερο αποτι περιμενα!και δεν προκειται να ξαναδωσω λεφτα για τετοιο σκευασμα

χωρια που η μυρωδια των φυλλων που βραζανε ητανε απιστευτη!Σπυρο αυτη τη μυρωδια να την εχω στο δωματιο καθε μερα δε θα με χαλουσε καθολου!!!
λοιπον για οποιον θελει να το δοκιμασει οριστε τι εκανα και τι θα χρειαστουμε:
α)ξερα φυλλα
β)1.5 λιτρο νερο σε κατσαρολα
γ)φιλτρο καφετιερας και σουρωτηρι
δ)κουταλα/πιρουνι για το ανακατεμα.

ξεκιναμε με τα φυλλα.ξερα,καθαρα και μαζεμενα σε μερος που δεν παιζουνε καυσαερια και φυτοφαρμακα.για ναναι καθαρα και βραστερα
εδω εχω μαζεψει σε δασος, φυλλα πλατανου,βελανιδιας και καστανιας.


Uploaded with ImageShack.us

ζεσταινουμε το νερο και ριχνουμε τα φυλλα μεσα,εγω εριξα συνολικα καμια 20αρια φυλλα απο ολα τα ειδη να παρουνε βραση εβαλα επισης και ενα κομματι ριζα που ειχα,νομιζω ειναι red moorwood αλλα δεν ειμαι και σιγουρος.νομιζω με mopani θα ειναι τα καλυτερα αποτελεσματα ομως.την επομενη φορα θα βαλω και βελανίδια ξερα τελειως.


Uploaded with ImageShack.us

τα αφηνουμε να βρασουνε για τουλαχιστον δεκα λεπτα ενα τεταρτο.οσο πιο πολυ βρασουνε και εξατμιστει νερο τοσο πιο συμπυκνωμενο θα ειναι το τελικο προιον.αλλα και πιο σκουρο.οποτε ετσι με λιγο πειραματισμο κανονιζουμε αναλογως και την ποσοτητα που θα ριχνουμε στο ενυδρειο.


Uploaded with ImageShack.us

αφου βρασουνε,βγαζουμε απτη φωτια και περιμενουμε να κρυωσει λιγο.μη χυθει στα χερια γιατι καηκαμε.στην κυριολεξια και βγαζουμε τα βρασμενα φυλλα στην ακρη.δεν τα πεταμε,εχουνε ακομα "ζουμι"


Uploaded with ImageShack.us

παιρνουμε το χλιαρο πλεον "αφεψημα" και το περναμε απο σουρωτιρι με φιλτρο του καφε για να κρατησει οτι χοντρα εναιωρηματα υπαρχουνε στο νερο.

Uploaded with ImageShack.us

το τελικο προιον το αδειαζουμε σε δοχειο και οποκει σε μπουκαλι, η κατευθειαν σε μπουκαλι αν μας βολευει.ειναι καλυτερα το μπουκαλι να ειναι μη διαφανες για να συντηρηθει καλυτερα το υγρο.εγω δεν ειχα εκεινη τη στιγμη οποτε το εβαλα σε κανονικο και θα μεινει σε σκοτεινο ντουλαπι.


Uploaded with ImageShack.us

τα φυλλα που μας μεινανε τα τσαλακωνουμε καλα η τα κοβουμε κομματια και τα βαζουμε σε καλτσα η καλτσον και τα βαζουμε στο ενυδρειο

αν δε σας αρεσει το Black water,αξιζει να το δοκιμασετε μονο και μονο για τη μυρωδια στο βρασιμο!!! εγω ηπια κιολας,πολυ καλο!!!

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη kgf12345 : 16-12-11 στις 10:09 Αιτία: Automerged Doublepost
Απάντηση με παράθεση
 
Page generated in 0,02355 seconds with 10 queries