Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
  #5  
Παλιά 15-12-11, 01:49
Το avatar του χρήστη pkiromitis
pkiromitis Ο χρήστης pkiromitis δεν είναι συνδεδεμένος
Junior Member
 
Εγγραφή: 31-01-2008
Περιοχή: Άνω Ηλιούπολη, Αθήνα
Μηνύματα: 14
Προεπιλογή

Καταρχήν σας ευχαριστώ όλους για το άμεσο ενδιαφέρον.

Chris 82,
Μέχρι και πριν από 2.5 μήνες περίπου όταν είχα όλα τα ψάρια στο κυρίως ενυδρείο όλα ήταν μέλι γάλα. Η αμμωνία βέβαια είχε καιρό που ήταν μια σκάλα πα΄νω από μηδενικη.
Τα τεστ ήταν της Sera και την προηγούμενη εβφομάδα πήρα της Salifert για να είμαι σίγουρος οτι δεν έχει θέμα το παλιό τεστ.
Τα φίλτρα καθε μήνα τα πλένω με το ίδιο το νερό από την αλλάγη που κάνω γιατί μαζεύουν κάμποσες βρωμιές.
Δεν ξέρω μήπως φταίει οτι οταν έβαλα τη γεννήστρα πήρα ciporax από το Petcumulus (ήταν χύμα σε δίχτυ και όχι σε κουτί της sera και δεν ξέρω αν ήταν sera ή καποια αλλη εταιρεία) και το αυγάτησα (κράτησα μισό από το παλίο ciporax sera που είχα στο κυρίως ενυδρείο, το άλλο μισό το έβαλα στη γεννήστρα και συμπλήρωσα από το νεο ciporax που πήρα από το Petcumulus και στα 2 ενυδρεία
-------------------------
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από platy Εμφάνιση μηνυμάτων
για τους δισκους δεν θα σχολιασω επειδη δεν ειναι του παροντος απλα θα πω πως οι αλλαγες σου ειναι σχεδον ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΣ...για την γεννηστρα χρειαζεσαι ΙΜΟ καθημερινες ή ανα 2 μερες αλλαγη ,και για το κυριως ενυδρειο τουλαχιστον 3 φορες τη βδομαδα μερα παρα μερα ...θα συμφωνησω ομως με τον γιαννη....τα ζουμια που χρησιμοποιεις ειναι πολλα και κατα την γνωμη μου τα περισσοτερα αχρηστα...ισως ο συνδοιασμος αυτων ειναι που χαλαει την ισσοροπια του ενυδρειου σου..!! ΕΠΙΣΗΣ...σκουπα βυθου κανεις?? ταιζεις πρωτεινουχες τροφες που σε συνδοιασμο με την καρδια ειναι ρυπαρες....προσεξε το και φροντιζε να απομακρυνεις τυχοντα υπολειμματα !εισαι σιγουρος οτι οι μετρησεις για ΝΟ3 ειναι σωστες?? !
Ποια απο αυτά είναι άχρηστα δηλαδή???, να μην κάνω και τζάμπα έξοδα...
Όπως αναφέρω καθε εβδομάδα με την αλλαγή κάνω και καθάρισμα με σκούπα βυθου (στο κυρίως ενυδρείο δεν ανατταρράσω την άμμο καθόλου και σκουπίζω επιφανειακά της ακαθαρσίες.
Τι τροφές να δίνω δηλ.??? Να τις αλλάξω?? Καμμια πρόταση??
ΝΟ3 ξεκίνησα να μετράω πρώτη φορά αρχές καλοκαιριου (το κυρίως ενυδρείο τρέχει από 2/2008, με μια γενική ανακαίνιση ξύλα και άμμο 3/2011) και ήταν full ανεβασμένα. Από τότε ξεκίνησα να κάνω αλλαγές 1/3 κάθε εβδομάδα (εως τοτε έκανα ανα μήνα)
-------------------------
Εκείνο που κάνει εντύπωση είναι οτι στην γεννήστρα δεν υποχωρεί με τίποτα που δεν έχει ουτε φυτά και υπόστρωμα. Στο κυρίως ενυδρείο ενω ήταν ανεβασμένη στα επίπεδα που γράφψ στη γεννήστρα τώρα την έχω μειώσει στις τιμές που αναφέρω

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη pkiromitis : 15-12-11 στις 01:49 Αιτία: Automerged Doublepost
Απάντηση με παράθεση
 
Page generated in 0,01820 seconds with 10 queries