λοιπον ας ξεκινησουμε με τα απολυτως βασικα.
σκεψου ακριβως με το τι κοραλλια-ψαρια θα ασχοληθεις και να μην συζηταμε στο μελλον για λαθος συνθεση ψαριων,αρρωστειες,θανατους κλπ.
οπως εισαι τωρα.σιγουρα ενα σκουρο φοντο στην πλατη θα δωσει βαθος και ομορφια στο ενυδρειο.η αλατοτητα σου μπορει να πεσει στους 1025-μαξ 1026.ποτε μην εισαι στα ορια.με τι οργανο μετρας αλατοτητα?ελπιζω με ρεφρακτομετρο και οχι με πυκνομετρο..
νιτρικα 0 με ηδη ενα τανγκ σε τοσα λιτρα μου καθεται καπως περιεργο...
τα υγρα τεστ που θα χρειαστεις στην πορεια να ειναι της salifert
mg ca τουλαχιστον.το πεχα δεν ειναι υψιστης σημασιας αυτη τη στιγμη.επισης το οτι εχεις κυανο ισως προερχεται απο τη σχεση φοσφωρικων-νιτρικων με συνδιασμο κακης κυκλοφοριας του νερου.
παντως οντως τα κοραλλια σου δεν δειχνουν σε ιδιαιτερα καλη κατασταση και σ'αυτο ισως ειναι υπευθυνο και το νερο που βαζεις.
το πολυ βασικο στη φαση που εισαι ειναι η ανθρακικη σκληροτητα δηλ το κεχα.να φροντιζεις ΠΑΝΤΑ να το εχεις σταθερο και συχνες μετρησεις.
ο λευκοστερνος αν και πανεμορφος ειναι απο τα πολυ ευαισθητα ψαρια στο ικ αλλα και σε αλλες ασθενειες.αρχισε να διαβαζεις αρκετα πιο εντατικα και τα ξαναλεμε.