Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
  #9  
Παλιά 10-11-04, 01:14
Το avatar του χρήστη ThDam
ThDam Ο χρήστης ThDam δεν είναι συνδεδεμένος
Member
 
Εγγραφή: 18-09-2004
Περιοχή: Αθήνα-Αργυρούπολη
Μηνύματα: 99
Προεπιλογή

Νεώτερα από το μέτωπο.
Χτες, Δευτέρα, ο μπούλης ήταν όλη την μέρα στον πάτο του ενυδρείου και φαινόταν έτοιμος για τον ψαροπαράδεισο. Το βράδυ έριξα την 4η και τελευταία δόση του Furan και είπα στην συμβία να ετοιμάζει τα κόλυβα. Σήμερα έγινε το θαύμα. Ο μπούλης μια χαρά, να αλωνίζει το ενυδρείο άν και λίγο ράθυμος και το πρήξιμο σχεδόν εξαφανισμένο. Η χαρά μας δεν περιγράφεται. Τώρα τι έγινε δεν ξέρω, η δίαιτα, τα άλατα, το Furan ή ο συνδυασμός όλων; (Πολλά ευχαριστώ Αλέξανδρε για την βοήθειά σου)
Πεοέκυψε όμως και άλλο πρόβλημα. Το Σάβατο βράδυ είδα από την άλλη πλευρά του ψαριου και κάτω από το ραχιαίο πτερύγιο, ένα ογκίδιο σαν σπυρί, το οποίο μεγάλωνε. Είπα ότι είναι εξέλιξη του αρχικού πρηξίματος και απλά το παρακολουθούσα. Σήμερα με την καλυτέρευση του ψαριού, κοίταξα καλύτερα το σπυρί αυτό και είδα κάτι σκούρο, σαν αιμάτωμα κάτω από τα λέπια. Αυτό εξελίχθηκε και άνοιξε το δέρμα στην άκρη του αιματώματος σε μήκος 3mm περίπου, από όπου έβγαινε πολύ αργά κάτι άσπρο, σαν πύο, το οποίο διαλυόταν στο νερό του ενυδρείου. Δεν φαίνεται να ενοχλεί το ψάρι, το οποίο συμπεριφέρεται κανονκά.
Τι μπορεί να είναι; Σαν αρχάριος, μόνο υποθέσεις μπορώ να κάνω, καποιο βακτήριο/παράσιτο που ξέσπασε εξ' αιτίας του Furan; Κάποιο παράσιτο που θέλει αντιμετώπιση; Προμηθέύτικα καλού-κακού General Cure της AP, αλλά σκέφτομαι αν είναι πρέπον να κάνω τέτοια θεραπεία αμέσως τώρα.
Στο ψάξιμο που έκανα στο Forum και στο Internet δεν βρήκα κάτι που να μοιάζει με αυτό. Χρειάζομαι την εμπειρία σας.
Φωτογραφίες παρακάτω.

Παρεπιμπτόντως είχα γεννητούρια από το platy. Δεν κατάλαβα τίποτα βέββαια εκτός από το φούσκωμα της κοιλιάς της θηλυκής. Παρακολουθώντας για αρκετή ώρα το ενυδρείο είδα κάποια στιγμήένα νεογέννητο να βγαίνει για λίγο έξω από ένα πυθαράκι που έχω στερεώσει κάτι anubias.
__________________
Θοδωρής
Απάντηση με παράθεση
 
Page generated in 0,02376 seconds with 10 queries