02-12-11, 11:10
|
 |
Member
|
|
Περιοχή: Κύπρος
|
|
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Petert
Στο φίλτρο έχω δώσει κλίση 45 μοίρες προς το πάνω ώστε να δημιουργεί ανατάραξη. Απλά δε ξέρω αν όπως λέτε επειδή είναι ψιλό το ενυδρείο μήπως πρέπει να το πάω πιο κάτω (στο πατο) για να τραβάει το νερό από το βυθό καλύτερα.
Όχι! Η οξυγώνωση του νερού γίνεται αποκλειστικά από την επιφάνια! Ακόμα και η ανλτία από την ανατάραξη της επιφάνιας με τισ φυσαλίδες κάνει τη δουλειά.....απλά λόγω του ύψους του ενυδρείου σου είναι καλά να υπάρχει για να ανακινεί και λίγο τον πυθμένα και να προσθέτει στην οξυγόνωση.
Σωστό ότι πρέπει να το κλείνω όταν βάζω φρέσκο νερό μέχρι να δουλέψει το αντιχλώριο. Απλά βρήκα ευκαιρία να το ξεπλύνω λίγο και το άφησα έξω (κακώς). Δεν ήξερα ότι τα βακτήρια τρέφονται από το νερό και τα ψάρια.
Να το ξεπλένεις ΜΟΝΟ με νερό που πήρες από το ενυδρείο....ΠΟΤΕ με νερό της βρύσης!
Μέχρι και από τη βάση ήθελα να γλιτώσω λεφτά και έφτιαξα μια δική μου στο ύψος που ήθελα με βιομηχανικές ρόδες ώστε να το τραβάω όποτε θέλω για να καθαρίζω ή σε περίπτωση που γίνει καμιά στραβή και αρχίσουν να τρέχουν νερά (χαχα) να το σουτάρω στο μπαλκόνι...
|
Επλίζω να είσε σίγουρος για το βάρος που αντέχει η κατασκευή σου γιατί το 200λιτρο έχει και το βάρος του!!!