Τώρα που βλέπω τις φωτό δε φαίνεται καλά το φίλτρο. Τις έβγαλα σήμερα το πρωί για να τις ποστάρω και να δείτε.
Θα τραβήξω και μερικές καλύτερες. Πήγα να ανεβάσω και video αλλά κάτι δεν του άρεσε στο ανέβασμα. Θα ξαναπροσπαθήσω
Το χαλίκι το έπλυνα πολύ καλά με καυτό νερό μέχρι που δεν έβγαζε τίποτα.
4 τσουβαλάκια έβαλα 5κιλα.
Ηθελα άμμο λευκή που το είδα σε κάποια φωτό στο internet και μου άρεσε αλλά μου είπε ο πετσοπάς (καλό παιδί με γνώσεις) ότι θα το τρώνε τα χρυσοψαρα και πήρα λευκό χαλικάκι.
Ναι, πρέπει να αγοράσω ένα κουβά με χερούλι μόνο για το ενυδρείο. Θα με βοηθήσει και στο άδειασμα του νερού γιατί οι λεκάνες είναι χαμηλές και δε βολεύουν στο κουβάλημα.
Στο φίλτρο έχω δώσει κλίση 45 μοίρες προς το πάνω ώστε να δημιουργεί ανατάραξη. Απλά δε ξέρω αν όπως λέτε επειδή είναι ψιλό το ενυδρείο μήπως πρέπει να το πάω πιο κάτω (στο πατο) για να τραβάει το νερό από το βυθό καλύτερα.
Σωστό ότι πρέπει να το κλείνω όταν βάζω φρέσκο νερό μέχρι να δουλέψει το αντιχλώριο. Απλά βρήκα ευκαιρία να το ξεπλύνω λίγο και το άφησα έξω (κακώς). Δεν ήξερα ότι τα βακτήρια τρέφονται από το νερό και τα ψάρια.
Όσο για την απόφαση να πάρω ένα ας πούμε καλό ενυδρείο μη το συζητάτε.
Ξεκίνησα να βρώ ένα μικρό ίσα ίσα να κάνουμε λίγο χαβαλε με το πιτσιρικά.
80άρια δεν έβρισκα με τίποτα και τα καλά γερμανικά είχαν 250 ευρώ και βάλε.
Εγώ είχα σκοπό να δώσουμε κανα 100ρικο όλα μαζί. Κρίση γαρ.
Το PET-CITY είχε 50% σε όλα τα ενυδρεία και πήρα το συγκεκριμένο 170€.
Συν φίλτρα, ζουμια, χαλίκια κλπ έδωσα πολύυυ περισσότερα από όσα θέλαμε.
Μέχρι και από τη βάση ήθελα να γλιτώσω λεφτά και έφτιαξα μια δική μου στο ύψος που ήθελα με βιομηχανικές ρόδες ώστε να το τραβάω όποτε θέλω για να καθαρίζω ή σε περίπτωση που γίνει καμιά στραβή και αρχίσουν να τρέχουν νερά (χαχα) να το σουτάρω στο μπαλκόνι...
|