Θέμα: ps. demasoni
Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 08-11-04, 17:34
Discos Ο χρήστης Discos δεν είναι συνδεδεμένος
Γηραιοί του GAB

Περιοχή: Αθηνα - Ηλιουπολη
Αποστολή μηνύματος AIM στον/στην Discos
Προεπιλογή

Εγω απο την εμπειρια μου ειδα πως οταν ειχα το ενυδρειο μου με παρα ολλες πετρες και μονο τα demasoni μεσα δεν ειχα γεννες και δεν εβλεπα και ψαρια! Και οταν εβγαλα τις πετρες και εβαλα μονο καποια βαζακια σαν κρυψωνες για τα θυληκα ας πουμε τοτε ειχα μεσα σε 15 ημερες 3 μπουλωμενες οι οποιες "γκαστρωθηκαν" πανω σε ενα μεγαλο φυλλο ανουμπιας!

Παρατηρισα ειδη που με πετρες ζευγαρωναν πολυ, αλλα χωρις αυτες οχι, σε καποια αλλα ειδη ειδα το αντιθετο, ενω τα flavus δεν καταλαβανε τιποτα....καμοια διαφορα, κουνελακια!

Το ενυδρειο μου ειναι 600 λιτρα με 2 μετρα μηκος και ειχε 10 demasoni αγνωστου ακριβη φυλου. Παντως 3 αρσενικα υπαρχουν σιγουρα γιατι δεν τσακωνονται συχνα ενα ενα, αλλα μολις ξεκινανε τα οποια 2 μπαινει παντα και ενα τριτο στον καυγα, ολα μαζι!

Ειναι αποδεδιγμενο οτι ακομα και στα θυληκα υπαρχε ιεραρχια στην απουσια του αρσενικου, μαλιστα σε καποια ειδη υπαρχει και η αναφορα πως οταν ενα θυληκο μεινει για πολυ καιρο χωρις αρσενικο και γινει ο κυριαρχος, μπορει να μην ξαναζευγαρωσει ποτε. Νομιζω ενα ειδος απο αυτα ειναι και τα tropheous. Πρεπει να το εχει πει ο γκουρου Αd Konings αν θυμαμαι καλα.

Πιστεω να βοηθησα.

"Αυτος που δεν εχει κανει ποτε λαθος, ειναι αυτος που δεν εχει δοκιμασει ποτε κατι καινουργιο"
Albert Einstein

"Οταν λες παντα την αληθεια, δεν χρειαζεται ποτε να θυμασαι τι ειπες"
Μαρκ Τουαιην

Reef Keeping - Coral Magazine - Advanced Aquarist
Απάντηση με παράθεση

Page generated in 0,01377 seconds with 10 queries