Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 01-12-11, 09:05
Το avatar του χρήστη Plakas
Plakas Ο χρήστης Plakas δεν είναι συνδεδεμένος
Member

Περιοχή: Κύπρος
Προεπιλογή

Δεν διαφωνώ ότι 2 Όσκαρ και ένα Σέβερουμ σε 300ρι ενυδρείο έχει τρομερό ρίσκο (όχι ότι δεν γίνεται)....αν αυτά είναι μέσα στο ενυδρείο μόνο (γιατί πιο πάνω βλεπω και παπαγαλοψαρα και πλέκο)
....ΑΛΛΑ το πιο πάνω άρθρο το βρήσκω υπερβολικό κατά την ταπινή μου γνώμη.

Εγω θα έλεγα 2 Όσκαρ σε 400 περίπου λίτρα μεγαλώνουν άνετα. Σε 300 γίνεται αλλά και στις δύο περιπτώσεις εξαρτάται από το ψάρι. Στα 400 το πιο πιθανόν σενάριο είναι να μην έχεις πρόβληματα, στα 300 το αντίθετο.
Ξεκαθαρίζω ότι κανένα από τα 2 (ούτε καν το 500ρι) δεν έχει αρκετό χώρο για ξεχωριστές περιοχές δύο ψαριών....και τα δυο προϋποθέτουν αρμονική συμβίωση. Στα 400 λίτρα μπορεί να επιτευχθεί πιο εύκολα από ότι σε 300 αφού τα ψάρια δεν θα νιώθουν την ίδια πολυκοσμία στο ενυδρείο τους. (Και τα δύο Όσκαρ θα το θεωρούν δική τους περιοχή)

Ένα Όσκαρ θα έλεγα τουλάχιστον 250λίτρα (ΜΟΝΟ ΤΟΥ!)....σίγουρα σε μεγαλύτερο ενυδρείο είναι καλύτερα....στα 300 μπορείς να του βάλεις συγκάτοικο...καλό θα ήταν να είναι πιο ήμερο ψάρι ή πιο μικρό.
Εγώ το δικό μου το είχα με ένα κοπαδάκι 4 Silver Dollar και ήταν όλα ρολόι. Πρόσφατα έβαλα και ένα κατάδικο. Δεν έχω προβλήματα συμπεριφοράς ΑΛΛΑ παλεύω με τη βιολογία!

Ιδανικοί συνδιασμοί κατά την άποψη μου στα 300 λίτρα είναι:
1 Oscar 1 Convict
1 Oscar 1 Firemouth
1 Oscar 1 Severum
1 Oscar 3 Sivler Dollar
1 Oscar 1 Futherfin Synodontis

Σε δεύερο στάδιο και με μεγαλύτερο ρίσκο
2 Oscar (καλύτερα ζευγάρι)
1 Oscar 1 Chocolate cichlid (λίγο μεγαλύτερο ενυδρείο θα ήταν πιο ιδανικό)

Τέλος με ακόμα μεγαλύτερο ρίσκο αλλά χωρίς να είναι καταδικασμένο σε αποτυχία, μπορεί να συνδιαστεί με 1 green terror ή ένα Dack Dempsey

Page generated in 0,01454 seconds with 10 queries