Θέμα: To reef μου
Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
  #8  
Παλιά 08-11-04, 11:41
Discos Ο χρήστης Discos δεν είναι συνδεδεμένος
Γηραιοί του GAB
 
Εγγραφή: 15-01-2003
Περιοχή: Αθηνα - Ηλιουπολη
Μηνύματα: 632
Αποστολή μηνύματος AIM στον/στην Discos
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από theofilos
Το limewater είναι το ίδιο ακριβώς με τοkalkwasser απλά χρησιμοποιείται αν θυμάμαι για την κονσερβοποίηση της πίκλας. Η μόνη διαφορά που έχουν είναι η εξής... Η seachem στο πουλάει για 20 ευρώ ένα μπουκαλάκι ενω με 20 ευρώ μπορείς να πάρεις ενα βαρέλι limewater κάτι σαν τη μαγιά με ζάχαρη για CO2.
Δεν ειναι καλο να δοκιμαζουμε πραγματα που δεν ειναι δοκιμασμενα. Μην ξεχνας πως μπορει να κανει δουλεια η μαγια (το εχω δοκιμασει & εγω) αλλα δεν εχει σχεση τωρα με την μπουκαλα σε ολα της. Μπορει να κανει δουλεια τελικα αυτο που λες, αλλα απο την στιγμη που ουτε το kalkwasser ειναι ακριβο, και κραταεθι παρα πολυ καιρο, δεν νομιζω να εχεις προβλημα.

Νομιζω ειχα βρει ενα αρθρο καπου που ελεγε πως παλιοτερα, αρκετα χρονια πριν ισως να χρησιμοποιουσαν αυτο που λες, αλλα ειχαν προβληματα με το ph και οτι δεν ηταν πληρως δυαλυτο και ειχαν overdose ευκολα και φυσικα απωλιες. Το kalkwasser ειναι σχεδον τελειως δυαλυτο.

Τωρα εαν ψαχνεις την απολυτη λυση , ενας calcium reactor θα σου λυσει τα χερια. Τελικα δεν εβγαλες την αμμο μας. Γνωμη μου ειναι να την βγαλεις και να βαλεις αραγωνιτη, δεν εχει και τα τρελα χρηματα, εδωσες καποια καλα λεφτα για τα φωτιστικα και πιστευω στην πορεια να οτι θα αξιζουν τα χρηματα τους αφου και εγω εχω επενδυσει σε λαμπες 65Κ της Iwasaki και 14κ της Hamilton με τα ηλεκτρονικα ballasts 220v Icecap.

Τι διαστασεις ειναι το ενυδρειο σου? Να εχεις υποψην σου πως εαν βαλεις πολλα ψαρια με τοσο ισχυρο φωτισμο εαν δεν εχεις τον αναλογο πλυθησμο σε κοραλια τοτε ισως να εχεις σοβαρα προβληματα αλγης. Τωρα για βραχο fiji εχω ακουσει πολλους οτι εχουν φερει αλλα ποτε δεν εχω δει να ειναι οντως fiji με τα ματια μου. Fiji ειναι ο καλυτερος βραχος του κοσμου με δευτερο απο τα marshal, ειναι πολυ χλωμο οντως να ερχεται στην "μπανανια" αγορα της ευρωπης αυτος ο βραχος.

Ο βραχος απο τα fiji ειναι απιστευτα πορωδης και ελαφρης, ετσι που με αρκετα λιγοτερα κιλα απο οτι με τους αλλους το εχεις γεμισει το ενυδρειο. Συν οτι ειναι απιστευα "διακλαδωμενος". Οχι μια μαζα και τερμα. Εχω πετυχει μεγαλα μαγαζια που μου λενε οτι ειναι fiji και ενω το βλεπω πως δεν ειναι, οταν ζηταω να δω ενα τιμ. η το stock list κανενας δεν μου το δειχνει για ευνοητους λογους. Συν οτι ολλες οι εισαγωγες μας ειναι μονο απο ινδονησια επειδη εχει χαμηλο κοστος. Αυτο σας το λεω για να μην νομιζετε πως οτι σας λενε οτι ειναι , οντως ισχυει. Μακαρι να μας εφερναν και φιτζι και καλυτερα ψαρια και περρισοτερα και ομορφοτερα κοραλια και σαλιγκαρια και ερημιτες κτλ κτλ κτλ αλλα εχουμε ακομα πολυ μελλον μπροστα μας. Αλλιως....

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Theo
Οταν στρωσει το συστημα κανεις και ενα ταξιδακι στο Dortmund γεμιζεις μια βαλιτσα acropores και εισαι αρχηγος.
...Αρχηγε με βλεπω να τσιμπαω κανενα παλαβο για παρεα και να ερχομαστε για εκδρομουλα και shopping therapy...
__________________

"Αυτος που δεν εχει κανει ποτε λαθος, ειναι αυτος που δεν εχει δοκιμασει ποτε κατι καινουργιο"
Albert Einstein

"Οταν λες παντα την αληθεια, δεν χρειαζεται ποτε να θυμασαι τι ειπες"
Μαρκ Τουαιην

Reef Keeping - Coral Magazine - Advanced Aquarist
Απάντηση με παράθεση
 
Page generated in 0,02024 seconds with 10 queries