Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
  #9  
Παλιά 26-11-11, 17:30
Το avatar του χρήστη kgf12345
kgf12345 Ο χρήστης kgf12345 δεν είναι συνδεδεμένος
Γηραιοί του GAB
 
Εγγραφή: 08-03-2011
Περιοχή: rio atabapo(μεσα)-alto rio ilioupoli
Μηνύματα: 7.894
Προεπιλογή

την τροφη να μην την αφηνεις να μουχλιαζει μεσα.βαζε τη σε ενα κομματι τουλι λεπτο η καλσον και οταν βλεπεις οτι παει να μουχλιασει αλλαζε τη.ενα ενα τα λες.σιγουρα εχεις αμμωνια μεσα γιατυτο και ψοφησανε τα μικρα.(συν το οτι ητανε πολυ νωρις γενικως για να βαλεις τοσο μικρα ψαρια μεσα.)συν το οτι αν ειναι τοσο μικρα και ριχνεις φυλλαρακια παιζει και να ψοφανε κιαπτην πεινα.οπως και ναχει ψαρια σε ενυδρειο με αστρωτα υλικα η προβληματικη φιλτρανση δεν πρεπει να μπαινουνε.και ειδικα νεογεννητα.αυτα ειδικα καταδικαστηκανε μολις τα πηρες αποκει που τα πηρες.

στο λινκ που εδωσες για τα τεστ ποιο απο ολα εχεις?

για το biotopol η jbl λεει οτι: "Immediately neutralises toxic heavy metals and chlorine." δεν λεει τιποτα για αμμωνια οποτε με βαση αυτο,δεν κανει αποτοξικοποιηση της αμμωνιας οπως κανουνε τα αλλα που σου ειπα.

η ενυδρειακη βατα που εχεις στο κατω μερος λογικα κραταει ολα τα σκουπιδια χοντρα και ψιλα και πιθανοτατα να εχει μπουκωσει πλεον.(αν η ροη του φιλτρου σου ειναι απο κατω προς τα πανω που μαλον ειναι)

εχεις κανει καποια βηματα χωρις να εχεις διαβασει τα βασικα και αυτο ειναι λαθος.και για σενα γιατι θα ταλαιπωρηθεις, και για τα ψαρια που ψοφανε τσαμπα.

τι θα εκανα εγω:
α)θα διαβαζα τα υπομνηματα στους αρχαριους.
β)θα εδινα τα ψαρια που εχεις μεσα.
γ)θα αγοραζα τεστ αμμωνιας και λοιπα τεστ σε υγρα.(ειναι πιο οικονομικα σε βαθος χρονου αφου βγαζουνε περισσοτερα τεστ κ ειναι και πιο αξιοπιστα). αν δε μπορεις αυτη τη στιγμη παρε μονο για αμμωνια που σου λειπει.13-15 ευρω εχει ενα της sera εστω.
δ) θα αγοραζα βιολογικο υλικο eheim substrat pro η sera siporax και χοντροτρυπο σφουγγαρι για μηχανικο καθαρισμο του νερου.
ε)θα αντικαταθιστουσα τα υλικα που εχεις μεσα τωρα,βαζοντας το σφουγγαρι στο κατω μερος(η και τα biofibres αν δε θες να παρεις σφουγγαρι),απο πανω το βιολογικο υλικο και στο πανω πανω μερος ενα κομματι ενυδρειακη βατα που θα αλλαζεις καθε 10-15 μερες η οποτε βλεπεις να βρωμιζει πολυ/μειωνεται η ροη.

αυτα αν θες να κανεις σωστη δουλεια και οχι πασαλειματα.(που θα σου δημιουργουνε προβληματα συνεχεια)

αφου αλλαξεις τα υλικα του φιλτρου σου βαζεις αγγελια για μπολι εδω μεσα στις αγγελιες γιατι δε σε βλεπω νασαι πολυ της υπομονης,και αφου μπει το μπολι μπορεις να βαλεις τα πρωτα 2-3 ψαρια.και τα υπολοιπα σταδιακα ωστε σε ενα-εναμιση μηνα (αν και παλι καπως γρηγορα μου φαινεται,αλλα εξαρταται και απτα ψαρια που θα βαλεις)να φτασεις την τελικη ιχθυοφορτωση.
Απάντηση με παράθεση
 
Page generated in 0,01807 seconds with 10 queries