Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
  #10  
Παλιά 23-11-11, 14:33
Το avatar του χρήστη delta66
delta66 Ο χρήστης delta66 δεν είναι συνδεδεμένος
Professor
 
Εγγραφή: 29-09-2007
Περιοχή: Αθηνα
Μηνύματα: 19.360
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από ΠαναγιώτηςCR7 Εμφάνιση μηνυμάτων
Ο θερμοστάτης έχει 10 ώρες περίπου που τοποθετήθηκε και η θερμοκρασία απο τους 18 έχει πάει στους 23. Ο θερμοστάτης έχει ρυθμιστεί στους 26. θα τα πιάσει τα 26 ή να τον βάλλω παραπάνω.
Μήπως αργεί να τα πιάσει?
Καλυτερα να αργει.
Η αποτομη ανοδος της θερμοκρασιας ειναι βλαβερη για τα ψαρια.
Κανονικα δεν πρεπει να αλλαζει (προς τα πανω) πανω απο 2-3 βαθμους σε 24 ωρες.
(Η πτωση της θερμοκρασιας δεν ειναι προβλημα, παντα σε ρυθμο και επιπεδα αναλογα το ειδος του ψαριου, πχ τα cory γεννανε με μεγαλη πτωση θερμοκρασιας, ο μονομαχος ομως θα αρρωστησει αν γινει αποτομα και μεγαλη πτωση)

Το μονο προβλημα σε ενα μεγαλο λοιπον θερμαντηρα για τα λιτρα ενος ενυδρειου, ειναι οτι ανεβαζει αποτομα τη θερμοκρασια μετα απο αλλαγη νερου με πιο κρυο νερο και προφανως πτωση της θερμοκρασιας και δευτερον οτι σε περιπτωση που κολλησει ο θερμοστατης του (κατι που εχει συμβει ουκ ολιγες φορες) θα κανει στο ενυδρειο μια ωραια ψαροσουπα.
Ενας μικροτερος σε βατ θερμαντηρας αν κολλαγε ο θερμοστατης του και εμενε συνεχως ανοιχτος, δεν θα ανεβαζε το ιδιο ψηλα τη θερμοκρασια.

Σε μια νορμαλ λοιπον θερμοκρασια χωρου για χειμωνα, και σε ενα ενυδρειο που δεν απαιτουνται θερμοκρασιες πανω απο 27-28C, ενας θερμαντηρας με 0.6-0.8 watt ανα λιτρο ειναι αρκετος.

Πχ. εχω θερμαντηρα 300W σε 400 λιτρα, με θερμοκρασια χωρου 18C, και θερμοκρασια ενυδρειου 26C και διατηρει την θερμοκρασια ανετα.
Μετα την αλλαγη νερου η θερμοκρασια πεφτει στους 23C και την επαναφερει στους 26 μεσα σε μερικες ωρες. (δεν εχω μετρησει αλλα πρεπει να ειναι γυρω στις 5-6)
Ειχα και ενα 200αρη μεσα και τον εβγαλα.
Η θερμοκρασια ελεγχεται με eliwell controller και υπαρχει και εξτρα ψηφιακο θερμομετρο με alarm minimum και maximum τιμης.

Αυτο που πρεπε να κανω για να ειμαι σουπερ στη θερμοκρασια, ειναι αντι για 300αρη, να βαλω δυο 150αρηδες, ετσι ωστε αν καει ενας απο τους δυο, να δουλευει ο αλλος οσο μπορει, για να μην πεσει η θερμοκρασια σε τραγικα επιπεδα τουλαχιστον.
__________________
O delta66 δεν εχει καμια σχεση με επαγγελματα που αφορουν το ενυδρειο και δεν εξαρταται απο σπονσορες, επαγγελματιες και διαφημισεις.
Γραφει ελευθερα και ανεπηρεαστα την αποψη του και ευχαριστει το GAB που του δινει αυτη τη δυνατοτητα.
Απάντηση με παράθεση
 
Page generated in 0,01581 seconds with 10 queries