Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
  #3  
Παλιά 20-11-11, 21:13
Το avatar του χρήστη delta66
delta66 Ο χρήστης delta66 δεν είναι συνδεδεμένος
Professor
 
Εγγραφή: 29-09-2007
Περιοχή: Αθηνα
Μηνύματα: 19.360
Προεπιλογή

Καλα μη τρελλαινεσαι.
Ηρεμια.
Το ενυδρειο ετσι κι αλλιως τωρα θα εχει στρωσει σε δυο μηνες, εκτος κι αν πλενεις με νερο βρυσης τα υλικα του φιλτρου και σκοτωνεις τα βακτηρια του που κανουν τον κυκλο του αζωτου.
Το μονο κακο ειναι οτι εφαγε το δηλητηριο της αμμωνιας ο ψαρης μεχρι να στρωσει και αφου δεν τον σκοτωσε μπορει να του αφησε κουσουρια που βγαινουν σιγα σιγα.
Μπορει ομως και να εστρωσε πιο ηρεμα αν δεν ταιζες πολυ και εκανες πολυ συχνες αλλαγες τις πρωτες 40 μερες περιπου. Αν εριχνες και αντιχλωριο που δεσμευει και αμμωνια (πχ seachem prime) θα ηταν πιο "αναιμακτη" η δισδικσασια.

Τωρα πρεπει απλα να φερεις τη θερεμοκρασια σε σωστα επιπεδα και να τη διατηρεις σταθεροτατη (γιαυτο και στις αλλαγες σου εγραψα να μην ειναι με κρυο νερο και πολυ μεγαλες).
Αν ψωνιζεις απο EBAY πσρε φυλλα catappa (indian almond leaves) εκτος κι αν μπορεις να βρεις αυτην την εποχη τελειως ξερα και καθαρα φυλλα απο καρυδια, καστανια, πλατανοφυλλα
Θα μαλακωσουν το νερο και θα δρασουν αντισηπτικα
-------------------------
Κατι ακομα, διαβασε μετα και τα υπομνηματα στην κατηγορια των μονομαχων
http://www.aquatek.gr/vb/forumdisplay.php?f=39
-------------------------
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από marina*marina Εμφάνιση μηνυμάτων
α κ το νερο της βρυσης επισης το αφηνω κανα 2ωρο σε ενα λεκανακι μαζι με τα φαρμακα κ μετα το ριχνω μεσα..το φιλτρο μεσα εχει μονο ενα σφουγγαρακι!κ απο ο,τι καταλαβαινω οντως ειναι πολυ μεγαλη η ροη για το κακομοιρο, διοτι κ το ενυδρειο δεν ειναι κ ιδιαιτερα μεγαλο να μη το χτυπαει η ροη!πωπω απο ο,τι διαβαζω πρεπει να ειμαι για σκοτωμα και δε θελω να ψοφησει το καημενο!
Τωρα αγχωνεσαι?
Τωρα που βρηκες πληροφοριες και εχεις πιο πολλες πιθανοτητες να ξεπερασεις το προβλημα και γενικα να μαθεις δυο πραγματα για τα ενυδρεια και τα ψαρια ωστε να χαιρεσαι το χομπι και να μην σε αγχωνει με τις κακοτοπιες του?
ΟΚ καταλαβαινω. Εδω ισχυει το "καλυτερη η αγνοια"
__________________
O delta66 δεν εχει καμια σχεση με επαγγελματα που αφορουν το ενυδρειο και δεν εξαρταται απο σπονσορες, επαγγελματιες και διαφημισεις.
Γραφει ελευθερα και ανεπηρεαστα την αποψη του και ευχαριστει το GAB που του δινει αυτη τη δυνατοτητα.

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη delta66 : 20-11-11 στις 21:13 Αιτία: Automerged Doublepost
Απάντηση με παράθεση
 
Page generated in 0,01597 seconds with 10 queries