Σπύρο ωραίο και σωστό το παραδειγμά σου....και πάλι όμως θεωρείς δεδομένη μια Α σχέση με τα ψάρια που έχει ο καθένας....και συγκεκριμένα μιλάς για "πατρική" σχέση που ίσως έχεις εσυ.
Τι θα έλεγες όμως αν μιλούσαμε για δύο γεωργούς που είχαν από δυο χοραφια? Ο πρώτος γεωργός καλιεργεί και τα δύο, ενώ ο δεύτερος έχει αφίσει ένα μικρό κομμάτι ακαλιέργειτο για να βλαστούν αγριόχορτα να τρων τα γαϊδούρια του που οργώνουν το καλιεργημένο του χοράφι.
Ποιός από τους πιο πάνω είναι ο καλύτερος γεωργός ή ποιος δεν είναι καν γεωργός.
Και κάτι ακόμα....το ότι ο Δουραμπεης έχει ενυδρείο με τσιπούρες για τους πελάτες της ταβέρνας του, τον έχει αυτόματα αποκλείσει από το χόμπι του ενυδρείου?
Αν σπίτι του ο Δουραμπεης έχει ένα δισκοενυδρείο και ένα με γκαπάκια...τα οποία τα αγαπά και τα φροντίζει όσο εσυ...ίσως και περισότερο, δεν τον κάνει σωστό χομπίστα?....Η κάνει διαφορετικό χόμπι από το δικό σου?
Τα πιο πάνω φίλε Σπύρο είναι με βάση το δικό μου ορισμό για το χόμπι που τον έχω αναφέρει πιο πάνω. Για εσένα το χόμπι σου μπορεί να είναι η φροντίδα και η προστασία των ψαριών γενικά.....οπότε όντος δεν κάνουμε το ίδιο χόμπι (με τα δικά σου δεδομένα) γιατί το δικό μου είναι η μεταφορά ενος υδροβιότοπου στο σπίτι μου και η όσο πιο πιστή αναπαράστασή του.
Με τα πιο πάνω δεν λέω ότι δεν ενδιαφέρομε για τα ψάρια που κρατώ.....θα λυπηθώ αν χάσω κάποιο και θα θυμώσω μαζί μου αν χάθηκε από λάθος δικό μου. Την άλλη μέρα όμως θα το αντικαταστήσω και η ζώη συνεχίζεται......αυτό εγώ δεν το θεωρώ "πατρική" σχέση.
Τέλος, όσοι από εσάς κάνετε αναπαραγωγές.....για πόσους γόνους που χάσατε κλάψατε?....ειδικά όσοι έχετε αφρικάνικα, ζωοτόκα ή κατάδικους που γεννοβολούν αβέρτα! Εγώ στην πρώτη γέννα που είχα (αφρικάνικα) χάρηκα πολύ που χωρίς μικρό ενυδριάκι για να μεταφέρω τη μαμά, επιβίωσαν 5-6 ψαράκια......ποτέ δεν σκέφτηκα τα 25-30 που φαγωθήκανε!......πόσο λάθος είναι αυτό τελικα?