Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
  #7  
Παλιά 04-11-04, 01:40
Το avatar του χρήστη ahar
ahar Ο χρήστης ahar δεν είναι συνδεδεμένος
Γηραιοί του GAB
 
Εγγραφή: 24-04-2003
Περιοχή: Αθήνα Ν.Σμυρνη
Μηνύματα: 595
Προεπιλογή

χμμμ για να αντιμετωπίσεις την δυσκοιλιότητα μπορείς να του δώσεις μια διαιτα με αρακα που δρα σαν καθαρτικο στα χρυσοψάρα . Αλλώστε την χρειαζονται την πρασιναδα στην διατα τους... (εγω οτι λεμνα μαζευω απ οτα αλλα ενυδρεια τους την ρίχνω)
Για το πριξημο...
χμμμμ
Εις ατόπον απαγωγήν....
βγαλε τον "μπουλη" έξω προσεκτικα και ακουμπησε τον σε μια πετσετα μπανιου (βρεγμενη με νερο του ενυδρειου)...στο πλαι του. Προσεχε τα πτερυγια του. να ακουμπησουν σώστα και όχι αναποδα (προς το κεφαλι)

Καλυψε τον με την υπολοιπη πετσετα αφηνοντας μονο της περιοχη που εχει το προβλημα καλυμενη. Φροντισε να τον κρατας απαλα αλλα σταθερα κατω γιατι δεν θα του αρεσει αυτο που θα κανεις,.,. η συμβια αν δεν τσιριζει και σιχαινεται θα είναι μεγαλη βοήθεια.
Μην αγχωνεστε το ψαρι αντεχει έξω απο το νερο μεσα στην πετσετα (αρκει να είνια πολυ μουλασμενη ) περι τα 5 λεπτα ανετααααα (περισσότερο αν το ναρκώσεις με καποιο τρόπο) . Βεβαια α η συμβια με ένα κανατακι του ριχνει ελαφρια νερο πανω στην πετσετα που θα σκεπαζει το κεφαλι θα βοηθήσει.


Καλο είνια να έχεις ετοιμο Betantine σε αλιφη (oitment) και αρκετες μπατονετες

Κοιτα στην πρησμενη περιοχη μηπως και έχει κανενα παρασιτο στο βρανχιο. (με μια μπατονετα βρεγμενη σηκώνεις ελαφρια το καλυμα των βρανχιων και κοιτας...). Εαν έχει μας το γραφεις εδω για να σου πουμε τι θα κανεις..
Τα υγιη βραχνια έχουν κοκκινο σκουρο "Υγιες" χρωμα και μοιαζουν με κτενακια.

Εαν όλα είνια ενταξει εκει πολυ απαλα με το δακτυλο σου πιεσε τον ογκο. Εαν το νοιοσεις ελαφρια μαλακο σαν να έχει υγρο μεσα , τότε μαλλον αυτο συμβαινει και ισως θα πρεπει να πας με χρο το φαρμακειο και να παρεις epson salts (Magnesium Sulfate MgSO4 ) το οποιο δυαλιμενο στο νερο του θα βοηθήσει να το αποβαλει (το υγρο) . εαν το νοιοσεις ελαφρα σκληρο παει να πει ότι πιανεις μυη και μαλλον έχουν πρηστει τα εντερα του (αρακας)

Παντως η διαιτα , η αντιβιωση , η υψηλη θερμοκρασια και ο πολυς αερισμος βοηθάνε.

Πριν τον επιστρεψεις στο ενυδρειο του απλωσε με μια μπατονετα ενα ελαφρυ στρωμα βεταντινε στο σημειο που του έφυγαν τα λεπια... και λιγο γυρω γυρω . Προσεξε να μην το βγαλεις οταν θα τον βαζεις παλι μεσα. Επανελαβε την επομενη μερα



Αντε και αν πανε ολα καλα και ζει το σαββατο (που στο ευχομαι ολοψυχα) να σου φερουμε και κανενα βλιβλιο στο μητινκ να διαβασεις περι τουτου..

Μπορεις να θες να κοιταξεις και αυτα :

http://www.goldfishinfo.com/ailment1.htm#dropsy

http://www.google.com/search?hl=en&q...seases&spell=1

http://www.kokosgoldfish.com/disease.html
__________________
Το τσιράκι
Απάντηση με παράθεση
 
Page generated in 0,01614 seconds with 10 queries