Παιδιά εγώ πιστεύω οτι τα 5+ ταίσματα την μέρα δεν είναι 'παραπάνω τροφή που μπορούν να πεθάνουν τα ψάρια' που λέει ο φίλος faceck!!Ίσα ίσα..καλύτερη ανάπτυξη,καλύτερο ανοσοποιητικό..
Φίλε Harri πως γίνεται το ψάρι να κάνει να φάει ένα μήνα στην φύση του;;Εγώ στα δικά μου,που είναι αλγοφάγα, την ημέρα της 'νηστείας' τα βλέπω ΟΛΗ μέρα να τσιμπολογάνε άλγη από τις πέτρες και από τα φυτά..έτσι το ψάρι δεν ταΐζετε όλη μέρα σε μικροποσότητες;;
Όταν παλιότερα είχα αγγελόψαρα δε,τα έβλεπα όλη μέρα να ψαχουλεύουν τον βυθό για τροφή!
Και όπως βλέπω απτο ενυδρείο που έχω τώρα με σωστή ιχθυοφόρτωση πάνω απόλα και σωστή φίλτρανση δεν σηκώνει νιτρικά ούτε μετά από 15 μέρες χωρίς αλλαγή νερού!(αμμωνία γιατί;; )..και δεν μιλάω για νιτρικά 0 φυσικά αλλά για ένα επιτρεπτό ποσό..
Αυτό που θέλω να πω εγώ είναι οτι την ποσότητα που δίνεις σε αυτά τα 2-3 ταίσματα που κάνεις πχ είναι καλύτερο να την 'σπας' σε 5+ ταΐσματα..εγώ ταίζω κατα μέσω όρο 5-8 φορές την μέρα χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα..σε μικροποσότητες ξανατονίζω..
Αν βέβαια κάποιος θέλει να 'φυτοζωεί' το ενυδρείο του μπορεί να ταίζει και 2-3 φορές την εβδομάδα,,με τον φόβο μην σηκώσει νιτρικά!Τα ψάρια δεν θα πεθάνουν φυσικά..
|