Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 14-10-11, 08:15
Το avatar του χρήστη kgf12345
kgf12345 Ο χρήστης kgf12345 δεν είναι συνδεδεμένος
Γηραιοί του GAB

Περιοχή: rio atabapo(μεσα)-alto rio ilioupoli
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από toliss Εμφάνιση μηνυμάτων
Γεια χαρά σε όλους τους συμφορουμίτες/σες!
Είμαι καινούριος χομπίστας με όρεξη και διάθεση να φτιάξω το καλύτερο για τους μελλοντικούς κατοίκους του ενυδρείου μου.
Έχω αποκτήσει ένα AQUAEL 120 (80*45*30),και σκέφτομαι να αρχίσω από τα εύκολα φτιάχνοντας μια αποικία απο guppys μαζί με κάποιο ακόμα είδος που συμβιώνουν αρμονικά.
Οπότε επειδή είμαι αρχάριος και θέλω να αποφύγω τα λάθη ζητώ από σας βοήθεια σε μερικά ζητήματα .
Θα ήθελα πληρ. για:

*Τι υπόστρωμα πρέπει να βάλω για να διατηρώ φυτά?υπαρχουνε πολλες επιλογες,αλλα να ξερεις οτι ολα χανουνε τις ιδιοτητες τους σε κανα εξαμηνο,οποτε οταν συμβει θα πρεπει να βαζεις ταμπλετες λιπασματος οπως κανουνε και οσοι δεν βαζουνε ειδικο υποστρωμα.
*Ποιά φυτά αρέσουν στα ήδη που έχω επιλέξει?αν ψαξεις λιγο εδω στο φορουμ θα βρεις ποια φυτα πανε βιοτοπικα με τα Guppy.νομιζω οτι μπορεις να βαλεις οτι θες βασικα αρκει να υπαρχουνε καποια φυτα οπως κερατοφυλο,μος, η φυτα τελος παντων που το φυλλωμα τους να προσφερει κρυψωνες για τα μικρα.
*Πώς πρεπεί να διαμορφώσω την διακόσμηση του ενυδρείου για να είναι
σαν το φυσικό περιβάλλον των ειδών αυτών. (κατάλληλες κρυψώνες,ρίζες,πετρες κτλ.)κοιταξε στα βιοτοπικα.

*Τι τεστ για την χημεία του ενυδρείου να ζητήσω?τα βασικα ειναι τεστ αμμωνιας(ΝΗ4ΝΗ3)νιτρωδη(ΝΟ2) και νιτρικα(ΝΟ3) καλο θαναι ναχεις και ενα τεστ PH για το νερο.
*Υπάρχει κανείς που μπορεί να μου δώσει "μπόλι" (Θεσσαλονίκη)υπαρχουνε πολλοι,βαλε μια αγγελια για μπολι εδω στο φορουμ στις αγγελιες.
*Υπάρχει κάποιο pet-shop στην πόλη μου που θα βρώ ολα τα παραπάνω και είναι ελεγμένο από κάποιον συμφορουμίτη?θα σου πουνε οι θεσσαλονικεις εδω μεσα αλλα εχουνε γραφτει και παλιοτερα αμα ψαξεις εδω μεσα.

Αυτά για αρχή.... ξέρω σας κούρασα απλά θέλω να είναι όλα τέλεια και να μην κάνω λάθος επιλογές,πρίν το ενυδρείο είναι έτοιμονα δεχτεί κατοίκους.
Ευχαριστω!!!
καλωσηρθεςδιαβασε τα υπομνηματα στους αρχαριους,ειναι πολυ χρησιμα!
Απάντηση με παράθεση

Page generated in 0,01547 seconds with 10 queries