Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από άρια
Προς Sopasis
Εσύ αυτό κατάλαβες, ότι το ψάξιμο με κούρασε; Τις ερωτήσεις μου για το αν αυτά που λέω να βάλω είναι τα σωστά και που κανένας δεν μου απάντησε ακριβώς σε αυτές (και που φυσικά κανένας δεν είναι υποχρεωμένος) δεν τις είδες;;;;;;;
Εδώ ρωτάω στα μαγαζιά και με κοιτάνε απορημένοι, στο ebay τι να παραγγείλω έξυπνε; Ή και εδώ ακόμα; Αφού δεν ξέρω ακόμα τίποτα ούτε για τα απαιτούμενα watt, ούτε για τα χρώματα ούτε για τίποτα το ηλεκτρονικό που θα χρειαστώ!!!
Και αν μου περισσεύανε 186 ευρώ για ένα καπάκι δεν θα μέτραγα μόνη μου να φτιάξω σε τζαμά ενυδρείο με 55 ευρώ ούτε θα κολλούσα μόνη μου τις κόντρες, ούτε θα έβαφα το καπάκι μόνη μου μαύρο εξωτερικά να μην φεύγει το φως όοοοοοοοοοοοταν θα κολλήσω πάλι μόνη μου τις λεντοταινίες! Κι αν βιαζόμουν δεν θα περίμενα ακόμα εδώ και δυο εβδομάδες το φίλτρο μου για να ξεκινήσω να στήσω το ενυδρείο μου! Θα τα είχα πάρει όλα έτοιμα και τώρα θα το καμάρωνα χωρίς να ρωτάω κανέναν!
ΓιΆ αυτό σε παρακαλώ αν δεν έχεις κάτι άλλο να κάνεις απάντησε σε άλλον, εμένα πάντως μην με ειρωνεύεσαι, δεν με ξέρεις και δεν σε ξέρω!
-------------------------
Σ' ευχαριστώ πολύ klipitiklopos, θα τα κοιτάξω αμέσως  !
|
σε καμία περίπτωση δε πήγα να στο παίξω έξυπνος

λυπάμαι αν κατάλαβες κάτι τέτοιο.
Εγώ μόνο να βοηθήσω ήθελα από την αρχή. Δε σου απάντησε κανείς γιατί κανείς δε ξέρει ακριβώς. Αλλιώς δουλεύουν τα led αλλιώς η κοινές λάμπες. Τα watt δεν είναι μονάδα μέτρησεις εντάσεις φωτός αλλά η ενεργεία που καταναλώνετε απο μια συσκευή στο χρόνο. πχ τα led που σου είπε ο φίλος klipitiklopos καταναλώνουν (χωρίς να είμαι βέβαιος) περίπου 7watt. Όλοι τόσα χρόνια χρησιμοποιούν λάμπες φθορίου και ξέρουμε οτι θέλουμε περίπου 0.5watt/λίτρο στο ενυδρείο μας για να είμαστε σε καλά επίπεδα. Στα led όμως δεν ισχύει το ίδιο (δεν γράφουν όλοι πόσα lumens βγάζει το κάθε led ή πόσα lumen/λίτρο θέλει ένα ενυδρείο) σίγουρα και μακάρι να βγει κάποιος να με διορθώσει γιατί και εγώ σκοπεύω να βάλω led. Γιαυτό αν δεις σου είχα πει στην αρχή εγώ πως θέλω να βάλω αλλά θα κρατήσω και την λάμπα που εχω τώρα γιατί δε ξέρω κατά πόσο θα κάνουν σωστή δουλεία.
Ρωτώντας και ψάχνοντας φτιάχνονται όλα, για να μη φεύγει το φως μπορείς να βάλεις ανακλαστήρες πάνω από τα led(αν και είναι σχετικά κατευθυντηκα όλα τους)πχ.
Όσο για το ηλεκτρονικό που θα χρειαστείς είναι μόνο ενα τροφοδοτικό 12 ή 24 volt (ανάλογα τα led) το χρονοδιακόπτη τον έγραψες από μόνη σου

Ελπίζω να είσαι πιο ήρεμη με όσους θέλουν να βοηθήσουν (όσο μπορούν)
φιλικά Μιχάλης