Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 17-10-04, 16:37
Το avatar του χρήστη pani
pani Ο χρήστης pani δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Κύπρος (Λευκωσία)
Προεπιλογή

¨Παιδιά γειά σας, θάθελα να μου λύσετε μια απορία που έχω σχετικα με το φιλτραρισμα του νερού.. Το φιλτρο που έχω στο ενυδρείο μου ειναι εργοστασιακό και αποτελείται απο τρια διαμερίσματα και ενα τεταρτο για τη θερμανση ... το νερό ανεβαίνει απο τις γρίλιες που υπάρχουν στο μήκος κάτω απο τις συσκευές και προχωράει προς τον θερμαντήρα μετά περνάει μέσα απο το πρώτο μπλέ σφουγγάρι το οποιο εχει την όψη το προστά και πίσω του αν θέλουμε βάζουμεν ανθρακα σε μια ειδική θήκη το νερο προχωράει στο επόμενο φίλτρο με μπέ πάλι σφογγάρι το οποιο εχει την όψη του στο πλάι απέναντι απο το εξερχόμενο και εισερχόμενο προς αυτό νερό, το νερό τώρα οδηγείται χαμηλά και εισέρχεται στην αντλία απο κάτω διασχιζοντας έτσι τα κεραμικά που έχω βάλει και ανεβαίνει στην επιφάνεια για να φύγει απο την εξαγωγή ...... εκεί λοιπόν υπάρχει το περιθώριο αν θέλω να μειώσω την ένταση της εξαγωγής να μπορώ εύκολα να το κάμω κλείνοντας την βάνα ... η δύναμη του νερού που ξαναεπιστρέφει στο ενυδρείο μειώνεται ..... και η ερώτηση μου ειναι ¨:
Αν μειώσω την ροή του νερού που γυρνάει πίσω μέσα στο ενυδρείο το νερό θα χρειαστεί περισσότερες ώρες να κάμει τον κύκλο του μεσα απο τα φίλτρα;
Δηλαδη το νερό δεν θα περνάει τοσο γρήγορα αφου εγώ θα του σταματήσω τη ροή .... τότε όμως το νερό αφου θα χρειάζεται πιο πολύ χρόνο για να περάσει δεν θα καθαρίζει γρήγορα και ίσως να έχω προβλήματα και αλλαγή στις συντεταγμένες....
Ελπιζω να σας βοήθησα να καταλάβατε το δήλημα μου και να με βοηθήσετε να το ξεκαθαρίσω.....
Σας ευχαρηστώ

Το ενυδρείο μου σήμερα
Απάντηση με παράθεση

Page generated in 0,01461 seconds with 10 queries