το αλατι που εβαλες δεν μου φαινεται πολυ και λογικα δεν πρεπει να ειναι προβλημα.βεβαια τον delta να ακους κυριως και οχι εμενα(ειναι σε αλλη κλαση ο ανθρωπος εχει ξεφυγει τελειως

με την καλη εννοια

)
αλλα εμενα δε μου φαινεται πολυ το αλατι που εριξες.οπως και ναχει προσωπικα θα αποφευγα να ξαναριξω.δεν προκειται να δεις καμια διαφορα ετσι κιαλλιως σαυτες τις ποσοτητες και τα σαλιγκαρια δεν τα πανε καλα με το αλατι για να ριξεις αυτο που αντιστοιχει στα λιτρα σου.
εκτος αυτου χρειαζεσαι ενυδρειακο αλατι και οχι οτι ναναι(αν και σαυτο οι αποψεις διιστανται αλλα τελος παντων) εσυ κρατα το οτι δεν το χρειαζεσαι το αλατι σε αυτη τη φαση που εισαι.
αλλαγες νερου θα κανεις
παντα με αντιχλωριο και το νερο οσο μπορεις πιο κοντα στη θερμοκρασια και τις συνθηκες που υπαρχουν στο ενυδρειο.(σκληροτητες κλπ-δε μπορω να σου πω γιαυτα γιατι κιεγω τωρα τα παλευω

)υπαρχουν ομως πολλα υπομνηματα και θεματα εδω μεσα να σε βοηθησουνε σχετικα με τις σκληροτητες.προς το παρον ομως νομιζω οτι ειναι λιγο νωρις να ασχοληθεις με αυτα.και το κοιτας οταν στρωσει και αρχισεις να ψαχνεις τι ψαρια θα βαλεις μεσα.
η μαλον θα επρεπε να πω τι
ψαρι θα βαλεις γιατι σε 20 λιτρα δε μπορω να σκεφτω τιποτα εκτος απο ενα μονομαχο και τα σαλιγκαρια που εβαλες

αλλα ενας μονομαχος θαναι βασιλιας στα 20 λιτρα.αντε πριγκιπας αν οχι βασιλιας
αλλαγες νερου μια φορα την εβδομαδα παντα με αντιχλωριο και τα πετσοπ μην τα εμπιστευεσαι πολυ.εχουν την ταση να λενε μ......
υποθετω δεν εχεις παρει τεστ κλπ, οποτε μεχρι να παρεις τουλαχιστον καποια βασικα,αμμωνιας,νιτρωδων,νιτρικων κλπ θα πηγαινεις στα τυφλα.
απτη στιγμη που δεν εχεις ψαρια μεσα δε χρειαζεται να ανησυχεις.
βεβαια τα σαλιγκαρια δεν ξερω αν θα την παλεψουνε μεχρι να στρωσει.
τα βακτηρια καλο θα κανανε να εριχνες αν και προσωπικα ειμαι ενθερμος οπαδος του
μπολιασματος.
αν θελεις μπορεις να μας πεις τι φιλτρο εχεις και τι υλικα εχει μεσα για να ακουσεις γνωμες ωστε να στρωσεις πιο ευκολα και πιο γρηγορα το ενυδρειο σου

α! και καλωσηρθες