Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 11-09-11, 19:21
Το avatar του χρήστη madfdg
madfdg Ο χρήστης madfdg δεν είναι συνδεδεμένος
Γηραιοί του GAB

Περιοχή: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από nikman Εμφάνιση μηνυμάτων
  • Επιπλέον κόστος κατασκευής
    Συμφωνώ
  • Επιπλέον βάρος ανά m2 όταν μένεις σε όροφο.
    Αν ενυδρείο + sump + βάση ζυγίζουν 2 τόνους σίγουρα θα θέλεις στατική μελέτη.Χμμμ ποιός κάνει τέτοιο σύστημα?
  • Επιπλέον θόρυβος
    Με καλή μελέτη ίδιος με ένα skimmer επιφανείας
  • Υπαρκτός κίνδυνος πλημμύρας
    Με καλή μελέτη κανείς κίνδυνος! Πιο πολύ κινδυνεύεις από ένα hang on skimmer!
  • Δεν δουλεύουν σωστά τα βιολογικά και χημικά υλικά μέσα στο sump, αντίθετα με ότι πιστεύουν πολλοί
    Πως έβγαλες αυτό το συμπέρασμα? Με σωστό σχεδιασμό του sump μπορεί όλο το νερό να περνάει μέσα απο τα χημικά ή βιολογικά υλικά.Είσαι σίγουρος πως η ροή ενός εξωτερικού φίλτρου είναι η σωστή ώστε να δουλέψουν τα υλικά αυτά?
  • Δεν είναι καθόλου εύκολες οι αλλαγές νερού μέσω του sump, αντίθετα με ότι υποστηρίζεται από πολλούς.
    ΛΑΘΟΣ!!!Εγώ κάνω αλλαγή 130 -150 λίτρων σε λίγο χρονικό διάστημα (περίπου 20 λεπτά) μαζί με σιφωνάρισμα του sump!
  • Η χρήση sump κάνει απαραίτητη την ύπαρξη μηχανισμού αναπλήρωσης
    Το θεωρείς κακό? Τις περισσότερες φορές υπάρχει χώρος δίπλα απο το sump για δοχείο που χρησιμευει για αναπλήρωση ή και για αυτοματοποιημένη αλλαγή νερού!
  • Λόγω χαμηλού ύψους ο καθαρισμός του sump είναι δύσκολος με αποτέλεσμα συχνά να συσορεύεται βρωμιά που επιστέφει στο κυρίως ενυδρείο αν φτάσει με κάποιο τρόπο στο διαμέρισμα που είναι η αντλία επιστροφής.
    ΛΑΘΟΣ!!!Πάρα πολύ δύσκολα φτάνει η βρώμα στην αντλία επιστροφής αν με την αλλαγή κάνεις και ένα ψευτοσιφωνάρισμα!
  • Λόγω του νερού που υπάρχει και κυκλοφορεί μέσα στο sump και λόγω ότι τα σαμπ είναι ανοιχτά, υπάρχει εξάτμιση κάτω από τη βάση του ενυδρείου με αποτέλεσμα η υγρασία που σχηματίζεται στο μέρος αυτό να διαβρώνει μία ώρα αρχίτερα τη βάση του ενυδρείου είτε είναι μεταλλική είτε ξύλινη.
    Και ποιός σε εμποδίζει να τοποθετήσεις κάλυμμα απο plexi και να εμποδίσεις την υγρασία να φύγει στη βάση?
  • Τέλος πολλά από υποτιθέμενα θετικά του sump από τους υποστηρικτές του είναι άνευ αξία λόγου κατά τη γνώμη μου. Όπως για παράδειγμα ότι μπορείς να κρύψεις κάποιο από τον εξοπλισμό σου…δηλαδή ποιο τον θερμαντήρα που μπορεί και να μη χωράει ή ακόμα και να βραχυκυκλώσει έτσι οριζόντια που θα είναι. Ποιο άλλο…το αισθητήριο κάποιου μηχανήματος πχ κοντρόλερ θερμοκρασίας που είναι τόσο δα μικρούλι. Η γνώμη μου πάνω σε αυτό είναι ότι όχι μόνο δε σου κρύβει εξοπλισμό αλλά σου στερεί πολύτιμο χώρο κάτω από το ενυδρείο με αποτέλεσμα κάποιος από τον εξοπλισμό σου (φίλτρα, ριάκτορες) πιθανώς να μείνει εκτός και ίσως να ενοχλεί αισθητικά και να δημιουργεί επιπλέον θόρυβο. Άλλο «θετικό» …ότι η επιφάνεια στο κυρίως ενυδρείο μένει καθαρή λόγω της υπερχείλισης. Μα αυτό μπορεί να γίνει με πολύ καλή κυκλοφορία και χωρίς την υπερχείλιση, βλέπεις έτσι καθαρά που υστερεί η κυκλοφορία σου και αυξάνεις ανάλογα.
Το περιβόητο DSB in sump για κατακράτηση των νιτρικών έχει εγκαταλειφθεί από πολλούς χομπίστες για διάφορους λόγους, όπως δυσκολία και χρονοβόρα ενεργοποίηση του, καινούργιες μέθοδοι καταπολέμησης νιτρικών. Ομοίως και οι άλγες in sump.

Επομένως αγαπητοί φίλοι ποιος ο λόγος να πληρώσεις το ένα (ενυδρείο) άλλο ένα; Για να βάλεις ένα σκίμμερ με προδιαγραφές in sump, άντε και για να ρίχνεις και τα πρόσθετα (ζουμάκια) με μεγαλύτερη ασφάλεια;

Νομίζω το αποτέλεσμα μεταξύ της ύπαρξης ή μη ύπαρξης sump είναι σαφώς υπέρ της μη ύπαρξης.
Μην είσαι απόλυτος.Προσωπική άποψη, καθώς έχω δουλέψει και τα 2 συστήματα, είναι πως αν σχεδιάσεις σωστά ένα sump αφενός δεν θα έχεις τα πρόβληματα που αναφέρεις και αφετέρου τα πλεονεκτήματα είναι αρκετά.Μειονέκτημα βρίσκω το κόστος κατασκευής!
Πλεονέκτηματα?
Αυξάνεις τα λίτρα σου, πράγμα αρκετά σημαντικό ειδικά σε θαλασσινά ενυδρεία

Ναι να κρύβεις τον εξοπλισμό!Θέλω να φαίνεται όσο το δυνατόν λιγότερος εξοπλισμός μέσα στη γυάλα μου!Ναι δεν μου αρέσει το ματσούκι του θερμαντήρα να φαίνεται!

Ένα in sump skimmer έχει μηδαμινές πιθανότητες να ξεχειλίσει και να σφουγγαρίζω βραδιάτικα το σαλόνια και να ακούω την σύζυγο να φωνάζει για τα χαλιά!

Δεν μου αρέσει το φιλμ επιφανείας το οποίο δεν αφαιρείται όσο καλή κυκλοφορία και να έχω στην επιφάνεια και να καταφεύγω σε ηλίθιες πρακτικές με χαρτιά κουζίνας και άλλες τέτοιες ταρζανιές! Που να πρωτοστρέψω τους κυκλοφορητές?Πάνω για το φίλμ, το οποίο παρεμπιπτόντως δεν αφήνει να οξυγονωθεί σωστά το νερό! Μέσα στο ενυδρείο ώστε να πετύχω σωστή κυκλοφορία?

Ανέφερα πολλές φορές τον σωστό σχεδιασμό ενός sump!Αυτός δεν είναι μόνο η κατασκευή της γυάλας αλλά και η εκμετάλευση συνολικά του χώρου κάτω απο το ενυδρείο ώστε να χωράνε όλα αυτά που πρέπει!

Page generated in 0,02078 seconds with 10 queries