Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
  #6  
Παλιά 05-09-11, 15:41
Το avatar του χρήστη delta66
delta66 Ο χρήστης delta66 δεν είναι συνδεδεμένος
Professor
 
Εγγραφή: 29-09-2007
Περιοχή: Αθηνα
Μηνύματα: 19.360
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από IbizaIsland Εμφάνιση μηνυμάτων
Σ ευχαριστω delta66 πιστευω ηταν το πιο κατατοπιστικο κ ολοκληρομενο ποστ που εχω διαβασει. Βασικα το φιλτρο ανθρακα δε το εχω αλλαξει ποτε παρα μονο το πλενω. δεν ηξερα οτι θελει αλλαγη.Τη διαταξη του φιλτρου την εχω αφησει οπως ειναι εργοστασιακα. Οποτε θα ξεκινησω να πλυνω τοτε τα σφουγγαρια να τα καθαρισω τελειως κ θα αφησω το μακαρονι οπως εχει. αργοτερα μολις στρωσουν τα σφουγγαρια θα πλυνω κ ενα μερος απο το μακαρονι.Θα αλλαξω κ το φιλτρο ανθρακα με νεο και τελος θα ξεκινησω θεραπεια με το melafix και το pimafix και βλεπουμε... Οτι αφορα το φιλτρο μετα το καθαρισμα θα το ξαναβαλω στη σταθμη του κ αν δεν δουλεψει παλι σωστα θα το αντικαταστησω. Αλλαγες νερου ειναι καλο να γινονται καθε 2 εβδομαδες το 30% του νερου?Δεν εχω την δυνατοτητα να ετοιμαζω το νερο εξω κ μετα να το ριξω μεσα, η μεθοδος που ακολουθω ειναι να γεμιζω τον κουβα με την αναλογη ποσοτητα αντιχλωριου κ στη θερμοκρασια που πρεπει κ να το ριχνω μεσα.ειναι λαθος?
Πρωτα θα καθαρισεις το φιλτρο και το βυθο και θα κανεις καπακι μια καλη αλλαγη.
Αμεσως θα αρχισεις με θεραπεια. Pimafix melafix και χωρις ενεργο ανθρακα αφου απορροφα και τα φαρμακα.
Οταν τελειωσει η θεραπεια θα κανεις αλλαγη και θα βαλεις καινουριο ενεργο ανθρακα. (καθε μηνα θελει αλλαγη συνηθως)
Αλλαγη νερου κανε καθε εβδομαδα καλυτερα, σε ποσοστο αναλογο των μετρησεων σου. ΠΧ αν δεν μενουν πολλα νιτρικα φωσφορικα κανε μικροτερη αλλαγη πχ 20%, αλλιως τοσο μεγαλη οσο να πεφτουν τα νιτρικα κατω απο 25ppm ιδανικα κατω απο 10-15ppm. (αναλογα και το ειδος και την ηλικια των ψαριων μεχρι και μηδεν μπορει αν χρειαζεται).

Η αλλαγη για να θεωρηθει ασφαλης πρεπει το νερο να μην εχει χλωριο, βαρεα μεταλλα. αερια απο τις σωληνωσεις, και να ειναι οσο πιο ομοιο σε παραμετρους GH KH PH Και θερμοκρασια με του ενυδρειου.
Οσο πιο διαφορετικο ειναι τοσο πιο αργα πρεπει να εισαγεται το νερο για να μην παθουν τα ζωντανα θερμικο ή οσμωτικο σοκ, που μπορουν να φερουν απο στρες με επακολουθο τις ασθενειες μεχρι και αμεσο θανατο.
Για αυτο καλο ειναι να αφηνεις το νερο μερικες ωρες να ερχεται σε θερμοκρασια δωματιου και να φευγουν και τα αερια απο μεσα του.
Μπορεις να βαζεις αντιχλωριο για να δεσμευει χλωριο (αν και μπορει να εξατμιστει σε μερικες ωρες εως μερες και με τη βοηθεια μιας αεροποετρας ακομα πιο γρηγορα) και τυχων βαρεα μεταλλα και τοξικα.
Καλο ειναι να βρεις ενα τροπο να το εισαγεις αργα και οχι μπλουμ.
Αργα θεωρειται απο 15' και πανω.
Εγω κανω σε 30-45' αλλαγη.
__________________
O delta66 δεν εχει καμια σχεση με επαγγελματα που αφορουν το ενυδρειο και δεν εξαρταται απο σπονσορες, επαγγελματιες και διαφημισεις.
Γραφει ελευθερα και ανεπηρεαστα την αποψη του και ευχαριστει το GAB που του δινει αυτη τη δυνατοτητα.
Απάντηση με παράθεση
 
Page generated in 0,01634 seconds with 10 queries