Θέμα: Βοηθεια!
Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 01-09-11, 16:49
Το avatar του χρήστη delta66
delta66 Ο χρήστης delta66 δεν είναι συνδεδεμένος
Professor

Περιοχή: Αθηνα
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Macy Εμφάνιση μηνυμάτων
Καλησπερα και καλο μηνα

Εχω μερικες κουτες ερωτησεις.

1. Σχετικα με φαρμακο (http://www.tetra.de/tetra/go/7B58EDA...d=16&lang_id=2) διαβασα τις οδηγιες αλλα εχω μια ερωτηση. Βγαζω απλα απ τη πριζα το φιλτο με τον ενεργο ανθρακα για να δρασει το φαρμακο? Και για ποση ωρα να περιπου?

2. Χρησιμοποιω το Easy-Life fluid filter medium για αντιχλωριο μεχρι να αγορασω το seachem prime?

3. Θα ηταν καλυτερο να αγορασω ενα πιο μεγαλο φιλτρο?

4. Αλλαγες συνεχιζω ανα 24 ωρες πλεον, 30% νερου, διοτι τα ταιζω και πολυ λιγο (οποτε φανταζομαι θα εχουν και λιγοτερους ρυπους).

5. Το φυτο που εχω δεν ειναι καν σε γλαστρακι. Ενα ματσακι με λιγο Cabomba caroliniana και αλλα 2 φυτα που δεν ξερω τις ονομασιες τους ειναι. Τα εβγαλα και εκοψα οτι ειχε μαυρισει. Κρατησα μονο οτι φαινοταν υγειες. Ευχομαι να επραξα καλα.

6. Απο οτι εχω καταλαβει ειναι ακομα αρρωστα και κινδυνευει η ζωη τους. Πλεον ομως τα σημαδια απο αιμα του ενος χρυσοψαρου (το αλλο δεν ειχε) εχουν εξαφανιστει, αλλα εχει βγαλει κατι μαυρα σημαδια στην ακρη της ουρας της. Μηπως υπαρχει κατι που μπορω να κανω και για αυτα?

Ευχαριστω πολυ
1. Δεν βγαζεις την πριζα. Βγαζεις τον ανθρακα.
Αν το φιλτρο ειναι τα βασικο φιλτρο του ενυδρειου πρεπει να συνεχισει να λειτουργει 24/24ωρο, απλα χωρις τον ανθρακα μεσα και για οσο κραταει η θεραπεια δεν πρεπει να υπαρχει ανθρακας..
Μετα βαζεις φρεσκο ανθρακα να τραβηξει το φαρμακο για 3 μερες και μετα τον πετας.

2. Ναι αν και παει στραφι.

3. Ναι ..... μαζι με ενα πιο μεγαλο ενυδρειο
80 λιτρα τουλαχοστον ρε παιδι μου.
Το πιο μεγαλο φιλτρο (και με καλα υλικα ομως) θα κανει σιγουρα καλυτερη βιολογικη φιλτρτανση, αλλα μπορει να εχει τεραστια ροη για το ενυδρειακι. Καλο ειναι να εχει ρυθμιση ροης ωστε να την ελλαωσεις οσο πρεπει και οταν παρεις μεγαλυτερο ενυδρειο να το βαλεις εκει.
Πριν αγοραζεις τιποτα, βαζε ενα λινκ εδω του προιοντος να το τσεκαρουμε μαζι.

4. Ναι καθε 24 ωρες. Ομως μη στηριζεσαι ποτε στην φαντασια σου.
Η πραγματικοτητα μπορει να εκπληξει τοσο αρνητικα οσο και θετικα σε ενα ενυδρειο.

5. Ναι καλα επραξες. Τα υδροβια φυτα αντιθετα με τα επιγεια, δυναμωνουν με "κλαδεμα" των ριζων τους (οταν χρειαζεται).

6. Μακαρι να ξεραμε.
Στις ασθενειες οτι και να λεμε ειναι παντα υποθεσεις και ψιλοχοντροκομπογιανιτισμος και βασιζεται στις εμπειριες του καθενος.
Χωρις εργαστηριακο ελεγχο ομως ειμαστε στον αερα και αν δεν ειμαστε οσο πιο σιγουροι γινεται για τη διαγνωση καλυτερα να μη κανουμε καμια "ισχυρη" θεραπεια, εκτος απο βοηθεια και προληψη.

Τουλαχιστον να ειχαμε καμια φωτο καλη και καθαρη
-------------------------
Πχ προληψη για χρυσοψαρα, ενα γραμμαριο ενυδρειακο αλατι -χλωριουχο νατριο- (χωρις προσθετα ιωδιο, σοδα κλπ) ανα λιτρο νερου στο ενυδρειο, που εχουμε διαλυσει πολυ καλα σε δοχειακι με αεροπετρα και αεραντλια. (1 κουταλακι κοφτο γλυκου = 5 γρ, 1 κουταλια κοφτη της σουπας = 15 γρ.)
Σε καθε αλλαγη, διαλυουμε αλατι σε δοσολογια για τα λιτρα της αλλαγης μονο και το προσθετουμε στο νερο της αλλαγης πριν κανουμε την αλλαγη.

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη delta66 : 01-09-11 στις 16:49 Αιτία: Automerged Doublepost
Απάντηση με παράθεση

Page generated in 0,01845 seconds with 10 queries