Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Macy
Καλησπερα,
Αλλαξα ενυδρειο και απο το 5λτ τα εβαλα σε 25λτ, με φιλτρο και λαμπα 11βολτ. Επισης μου εδωσαν αλλη τροφη, (που αντι σε μορφη φύλλων, ειναι μπιλιες) και ενα μπουκαλακι με μπλε υγρο, για τις λευκες κυλλιδες στο δερμα των ψαριων.
Εχω μερικες ερωτησεις. Αρχικα, με αυτα τα δεδομενα και εχοντα υποψη οτι τα χρυσοψαρα μου ειναι ασχημα στην υγεια τους, καθε ποτε θα αλλαζω το νερο? Να συνεχισω να μην τα ταιζω και να τους αλλαζω το νερο καθε 12 ωρες? Αντιχλωριο μου ειπαν να μην παρω διοτι λενε οτι το νερο της πολης εδω δεν εχει χλωριο (?!?!).
Χρειαζεται να παρω και κατι για να κραταει το νερο σε μια συγκεκριμενη θερμοκρασια?
Υπαρχει κανενα φαρμακο που μπορω να παρω για να βελτιωθει η υγεια τους?
Ευχαριστω εκ των προτερων!
|
Δεν σωνεσαι με 25 λιτρα αλλα τουλαχιστον δεν ειναι 5.
Δεν θα τα χωραει για πολυ καιρο.
Ριξε το νερο του 5λιτρου στο 25λιτρο και συμπληρωσε πολυ αργα το υπολοιπο (προετοιμασμενο σαν σε αλλαγη νερου)
Απο τη στιγμη που δεν εχει στρωσει το φιλτρο και δεν εχεις τεστ νερου για να το γνωριζεις ποτε θα γινει. θα πρεπει να συνεχισεις να κανεις ποσοστιαιες αλλαγες νερου καθε μερα και αργοτερα μερα παρα μερα.
Το ταισμα θα το αρχισεις σε 1-2 μερες με 1 μπιλακι στο καθε ψαρι την ημερα και σταδιακα να το αυξανεις ελαχιστα, αλλα και παλι οχι πλουσια, γιατι δεν μπορει τοσο λιγη ποσοτητα νερου (και φυσικα θα ειναι και μικρο το φιλτρο) να ανταπεξερχεται.
Αν δεις θολο νερο γαλακτωδες αμεσως αλλαγες νερου για σιγουρια.
Αν το ενυδρειο δεν βρισκεται εκτεθιμενο κοντα σε πηγες θερμοτητας ή κρυου, και σε νορμαλ οικιακο χωρο με σχετικα σταθερη θερμοκρασια, δεν χρειαζεται τιποτα. Το καλοκαιρι μονο ισως χρειαζεται καποιο ανεμιστηρακι να κρατει χαμηλα τη θερμοκρασια (μεχρι 25 ιδανικα, οχι πως θα πεθανουν σε λιγο πιο ψηλη).
Τι γραφει το μπλε υγρο? (μαρκα)
Τι γραφει τροφη (μαρκα)? ημερομηνια ληξης?
Αν δεν εχει χλωριο το νερο της πολης σας κινδυνευει η υγεια σου.