Σας ευχαριστώ πολύ όλους για τις χρήσιμες απαντήσεις σας. Αγαπητέ delta ασφαλώς και δεν με ζάλισες, το αντίθετο θα έλεγα οι απαντήσεις σου ήταν πολύ κατατοπιστικές. Και πάλι ευχαριστώ.
-------------------------
Από ότι κατάλαβα πρέπει να αυξήσω τις αλλαγές νερού. Πρώτα απ' όλα να ξεκαθαρίσω ότι όταν αλλάζω νερό το έχω ετοιμάσει από 1-2 ημέρες πριν με νερό βρύσης και αντιχλώριο όπως μου είπαν. Επίσης σε κάθε αλλαγή (μέχρι στιγμής έχω κάνει μόνο μια) προσθέτω στο ενυδρείο και 10 ml από ένα σκεύασμα βακτηριδίων που μου έδωσε το pet shop και το οποίο αντιστοιχεί σε 100 lt νερού (όσο είναι όλο το νερό του ενυδρείου). Το ερώτημα είναι αν κάνω συχνότερες αλλαγές νερού π.χ. κάθε δεκαπενθήμερο ή κάθε εβδομάδα θα πρέπει να βάζω πάλι κάθε φορά 10 ml ή λιγότερο? Επίσης σχετικά με τη σκούπα βυθού καθώς και για οποιονδήποτε άλλο καθαρισμό π.χ. αφαίρεση άλγης με μαγνήτη, θα πρέπει να τα κάνω μόνο με την αλλαγή νερού ή μπορών να καθαρίσω και στο μεσοδιάστημα χωρίς να κάνω αλλαγή νερού αν κρίνω ότι χρειάζεται καθάρισμα? Τέλος μετά από μια αλλαγή νερού μετά από πόση ώρα μπορώ να κάνω αξιόπιστες μετρήσεις στο νερό για να ελέγξω την ποιότητά του και ποιες είναι απαραίτητες ώστε να προμηθευτω τα αντίστοιχα τεστ?
Ευχαριστώ και πάλι!
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Dracula : 22-08-11 στις 11:51
Αιτία: Automerged Doublepost
|