Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από delta66
Η αργη εισαγωγη του νερου ειναι η σωστη.
Πες καλυτερα πως εκανες το στρωσιμο, ποσα λιτρα ειναι το ενυδρειο και ποσα ψαρια εβαλες για αρχη.
|
Αργά και βασανιστικά έγινε το στρώσιμο με αμμωνία. Η 1η απόπειρα να μπουν ψαράκια ήταν προχθές (Πέμπτη βράδυ), μπήκαν 6 Γκαπάκια σε 240 λίτρα αφού για 2 συνεχόμενες μέρες είχα αμμωνία 0 και νιτρώδη 0. Σε 24 ώρες είχα 2 νεκρά ψάρια και νιτρώδη στο 5.
-------------------------
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από stratri1
Το αντιχλώριο πότε μπαίνει;;;;;;;;
|
Αντιχλώριο ήταν η 1η φορά που έβαλα μιας και πριν δεν είχα ψάρια κι έβαλα αναλογία για όλα τα λίτρα του ενυδρείου.
-------------------------
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Γιαννης Μ5
Εφοσον το νερο της αλλαγης δεν ειναι ετοιμο και γινεται κατευθείαν απο την βρυση τοτε βαλε αντιχλωριο για ολα τα λιτρα του ενυδρείου και οχι μονο για τα λιτρα της αλλαγης και το λαστιχο με το φρεσκο νερο ριξτο μεσα στο ενυδρείο και ΟΧΙ μεσα στο φιλτρο.Αυτο που κανεις πανω κατω ειναι περιπου ιδιο με το να ξεπλυνεις τα υλικα του φιλτρου με νερο βρυσης.
|
Δεν νομίζω ότι ο τρόπος που κάνω την αλλαγή νερού είναι σαν να ξεπλένω τα υλικά του φίλτρου διότι βάζω το νερό από την θέση που τραβάει και το φίλτρο και με ροή μικρότερη της ονομαστικής κυκλοφορίας του φίλτρου μου (το φίλτρο γυρίζει 700 λίτρα την ώρα κι εγώ βάζω με ρυθμό 200 λίτρα σε 20 λεπτά ήτοι 600 λίτρα την ώρα).
Κάτι άλλο χαζό που δεν πάει το μυαλό μου παίχτηκε και μου τα έκανε όλα άνω κάτω. Δίνω πολλές πιθανότητες στο να βιάστηκα να πω ότι έστρωσε από την ανυπομονησία μου να δω κίννηση μέσα στο άδειο ενυδρείο, τι άλλο να υποθέσω δεν ξέρω.