Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 20-08-11, 07:19
Το avatar του χρήστη vaska
vaska Ο χρήστης vaska δεν είναι συνδεδεμένος
Member

Περιοχή: Πάτρα
Προεπιλογή

Παρ' όλο που ακόμα προσπαθώ να βρω την αιτία που προκάλεσε όλο αυτό το μακελειό με τα Νιτρώδη, παρ' όλο που διαβάζω και ξαναδιαβάζω για να δω που έκανα λάθος, δεν βρίσκω τπτ.

Έγιναν αρκετές μετρήσεις όλη την ημέρα χθες και το αποτέλεσμα δεν άλλαξε.

Είχαμε και 2 απώλειες (ρε γμτ δεν είναι ότι καλύτερο να ξεκινάς με απώλειες ζωντανών), έτσι λοιπόν τα υπόλοιπα Γκαπάκια μετακόμισαν σε άλλο δοχείο με φρέσκο νεράκι και λίγο αντιχλώριο. Σήμερα θα δοθούν σε φίλο συνφορουμίτη έως ότου οι μετρήσεις δείξουν πάλι ότι όλα είναι οκ.

Για την ιστορία ν΄αναφέρω ότι επειδή είμαι πολύ τυπικός όλες οι μετρήσεις από την αρχή του στρωσίματος είναι γραμμένες και τις κοιτάζω και τις ξανακοιτάζω και πραγματικά οι αριθμοί λένε ότι το φίλτρο είχε στρωθεί. Πραγματικά δεν ξέρω τι μπορεί να προκάλεσε όλον αυτόν τον χαμό αλλά μου φαίνεται ότι κάτι συνέβη και χάλασε ο κύκλος ο οποίος δείχνει να είναι πάλι κάπου στη μέση της διαδικασίας, οπότε ξανά μανά αμμωνία, ξανά μανά μετρήσεις και αφού τελικά ξανα-φτάσουμε στο επιθυμητό θα περιμένω τουλάχιστον 4 ημέρες να είμαι σίγουρος ότι είναι σταθερά 0 τα νιτρώδη.

Σήμερα το πρωί μέτρησα και αμμωνία, λίγη μεν αλλά μετρήσιμη οπότε δεν το ρισκάρω, θα συνεχίσω την διαδικασία στρωσίματος χωρίς τους ψαρήδες, δεν υπάρχει λόγος να τους ταλαιπωρώ.

Ευχαριστώ για τον χρόνο σας και για τις συμβουλές σας.

Υ.Γ.
Θα προσπαθήσω να σας περιγράψω την διαδικασία αλλαγής του νερού, όπως την κάνω εγώ, μήπως εσείς οι εμπειρότεροι βρείτε κάποιο λάθος που ίσως να δικαιολογεί την αύξηση των νιτρωδών και μου το επισημάνετε έτσι ώστε να μην το ξανακάνω.

Να πω ότι προς το παρών δεν υπάρχουν βαρελάκια προετοιμασίας του νερού, οπότε οι αλλαγές γίνονται κατ' ευθείαν από την βρύση.

Λοιπόν το φίλτρο που έχω είναι εσωτερικό και είναι χωρισμένο κάθετα σε 4 διαμερίσματα. Το ένα διαμέρισμα είναι η θέση του θερμοστάτη ο οποίος τώρα το καλοκαίρι είναι εκτός. Βάζω λοιπόν το λάστιχο στο διαμέρισμα αυτό, ανοίγω τη βρύση να τρέξει το νερό και να βγει όλος ο εγκλωβισμένος αέρας. Μετά κλείνω τη βρύση και αποσυνδέω το λάστιχο από τη μεριά της βρύσης έτσι ώστε λόγω υψομετρικής διαφοράς το νερό από το ενυδρείο ν' αδειάσει. Αφού τραβήξω όσο θέλω, συνδέω και πάλι το λάστιχο στη βρύση και με χαμηλή ροή (χρειάζομαι περίπου 20 λεπτά για να βάλω 200 L) γεμίζω. Το νερό μπαίνει πάλι από την θέση του θερμοστάτη (μπορεί η χαμηλή ροή να χαλάσει την βιολογία και να δημιουργήσει όλον αυτό το χαμό με τα νιτρώδη???)

Απάντηση με παράθεση

Page generated in 0,01560 seconds with 10 queries