Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από areti
Τα βακτηρια οπως και διαφοροι οργανισμοι πολλες φορες οταν δεν εχουν τις καταληλες συνθηκες κοιμουνται ... και επανερχονται ξανα οταν τα πραγματα ειναι καλυτερα... Καπως ετσι επιζουν και τα βακτηρια στα μπουκαλακια αλλιως δεν θα ηταν δυνατο να μπολιασουν τιποτα . Αν το "κολπο" δουλευει για ενα σφουγγαρι που μενει σε μια ντουλαπα χωρις νερο , χωρις τροφη για μηνες γιατι να μην δουλεψει για ενα σφουγγαρι που εμεινε χωρις κυκλοφορια; Ενα στειρο βιολογικο υλικο τι θα του προσφερει καλυτερο απο το οτι εστω ελαχιστο εχει επιζησει απο την βιολογια στο υπαρχον υλικο. Οχι βεβαια οτι αυτο θα τον σωσει με αμμωνια 3 αλλα τουλαστιστον ισως βοηθησει να ανακαμψει πιο γρηγορα
-------------------------
βαλε την ποσοτητα που προτεινει για θεραπια πληγων, δεσμευει και αμμωνια οποτε ισως βοηθησει
|
Αγαπητη φιλη Αρετη,επαναλαμβανω,ετσι οπως τα λες ειναι.
Υπαρχουν βακτηριδια που ζουν χιλιδες χρονια σε αδρανεια.
Υπαρχουν εντομα που ζουν και 20 χρονια στην αδρανεια
Υπαρχουν ψαρια που ζουν εξω απο το νερο σε αδρανεια.
Σε ολα αυτα υπαρχει ενας κοινος παρανομαστης το ΟΞΥΓΟΝΟ
Εγω δεν σου λεω για το φιλτρο ,αλλα παρε ενα μπουκαλι νερο απο το ενυδρειο σου ,ταποσετο και ανοιξετο σε 2-3-4 μερς και θα δεις τι μυριζει.
Επισης αν με διαβασες καλα εγω ειπα στην περιπτωση που θα βρει μπολι,να αλλαξει το μισο με μπολι και το αλλο μισο με καινουργιο.Ομολογω τετοια περιπτωσει δεν μου εχει τυχη,αλλα ο φιλος για να εχει τετοια νουμερα ,αν και δεν ειμαι χημικος (απλος χομπιστας)το νερο του φιλου εχει νεκρωθει (σαπισει)και δεν ξερω αν θα το αντεξουν τα ψαρακια του.Γιαυτο επιμενω στην μεγαλη αλλαγη.Εχω αλλαξει οχι γιαυτον τον λογο αλλα λογο διαρροης το 90% του νερου τμηματικα την ιδια μερα και τα ψαρια μου δεν παθανε τιποτα.Βεβαια ειχα την βιολογια μου.