Θέμα: Nitrate
Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 02-10-04, 15:45
Discos Ο χρήστης Discos δεν είναι συνδεδεμένος
Γηραιοί του GAB

Περιοχή: Αθηνα - Ηλιουπολη
Αποστολή μηνύματος AIM στον/στην Discos
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από immerback
Επίσης χωρίς να μου εξηγήσει μου είπε πως το DSB βλαβερό και δε βοηθάει.Μπορεί άραγε μόνο το Berline system, να εξαλοίψει το ΝΟ3?Τέτιοα διαφορά με το σκιμμερ μάνο?Εμένα παλια με είχαν είχαν βοηθήσει μόνο οι αλλαγές και το καθάρισμα του βυθού με ανστροφή της ροής(βλέπεις τότε είχα και φίλτρο βυθού).Η αλήθεια είναι πως μεγάλο σκίμμερ δεν έβαλα ποτε λόγω προβλήματος με τους χώρους του ενυδρείου.

A...To DSB μονο βλαβερο δεν ειναι...Φτανει να το εχεις στησει σωστα. Δεν μπορει να ειναι λαθος κατι που ολες οι αυθεντιες παγκοσμια το προτεινουν.
Ξεχωρα οτι εγω ειδα διαφορες στο δικο μου το ενυδρειο, οποτε το προτεινω.

Β...Το συστημα του Βερολινου ειναι το καλυτερο συστημα για θαλλασινο υφαλου αλλα.το κακο που εχει ειναι πως πρεπει να ειναι....πολυ ελαφρια στοκαρισμενο, παρα πολυ ελαφρια. Γιατι ο βραχος εχει περιορισμενη ικανοτητα οξειδωσης αλλα και απονιτικοποιησης του αζωτου. Οποτε αναγκαστικα, αφου δεν θελω ενυδρειο 200 λιτρα με φουλ βραχο, ενα σωστο κοραλι, 2 γαριδες αντε και με ενα ψαρακι για παρεα, προχωραω αλλου.

Αυτο ειναι το μεγαλο προβλημα του συστηματος του βερολινου που θελει 3 πραγματα
-Πολυ καλο σκιιμερ αναλογικα με τα λιτρα του φυσικα
-Πολυ καλο φωτισμο (Σαν στανταρ δινουν Metal Halide)
-Πολυ βραχο και εως καθολου αμμο

Για αυτο ολοι σχεδον πια χρησιμοποιουν υβριδια αυτου του συστηματος. DSB, ALGAL SCRUBBER, ΕΝΕΡΓΟ ΑΝΘΡΑΚΑ, PHOSPHATE REMOVERS και πολλα αλλα...
Πρεπει να εχει μεγαλη βοηθεια στο βιολογικο+χημικο μπλα μπλα μπλα.
Αλλιως η αλγη στο ενυδρειο σου θα παει συνεφο!! Ειναι στανταρ.

Γ...Ενα καλο σκιμμερ ειναι κλειδι για το συγκεκριμενο στησιμο υφαλου. Δεν γινεται αλλιως, για πολλους λογους ειναι μονοδρομος.

"Αυτος που δεν εχει κανει ποτε λαθος, ειναι αυτος που δεν εχει δοκιμασει ποτε κατι καινουργιο"
Albert Einstein

"Οταν λες παντα την αληθεια, δεν χρειαζεται ποτε να θυμασαι τι ειπες"
Μαρκ Τουαιην

Reef Keeping - Coral Magazine - Advanced Aquarist
Απάντηση με παράθεση

Page generated in 0,01543 seconds with 10 queries