Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 25-07-11, 13:17
Το avatar του χρήστη delta66
delta66 Ο χρήστης delta66 δεν είναι συνδεδεμένος
Professor

Περιοχή: Αθηνα
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Fortesque Εμφάνιση μηνυμάτων
Έκανα ότι μου είπε στο pet shop. H γυάλα μου λέει δε θέλει πλύσιμο βάλε νερό και είναι εντάξει...Εγώ φταίω που δεν έψαξα πιο νωρίς τα forum και δεν ήξερα για φίλτρα και συντήρηση. Όπως σας είπα μόνο νερό άλλαζα κάθε 2 μέρες και έβαζα αντιχλώριο. Θα διαβάσω εδώ τα θέματα και αν έχω καμιά απορία θα ξαναγράψω. Ήδη έχω μια. Σε άλλο θέμα διάβασα πως το ψάρι θέλει 25 λίτρα ενυδρείο. Τώρα διαβάζω 50. Τελικά τι ισχύει. Το μικρό ενυδρείο θα το πετάξω σήμερα κιόλας.
Εβαλες καινουριο νερο στο ενυδρειο, που πιθανως το νερο αυτο ειχε αλλες συνθηκες (ph gh θερμοκρασια) συγκριτικα με της γυαλας και μαλλον θα εβαλες το ψαρι χωρις προαρμογη.
Αυτο θα το πειραξε.

Τα χρυσοψαρα ανολογα το ειδος θελουν απο 40-70 λιτρα το ενα.
Αλλα πρεπει να υπολογισεις οτι ακομα και ενα ψαρι να εχεις (που δεν ειναι οτι καλυτερο αφου τα χρυσοψαρα ειναι κοινωνικα ψαρια), πρεπει το ενυδρειο να εχει και καταλληλο μηκος για το ψαρι που μεγαλωνει φυσιολογια πολυ.

Για σωστη διατηρηση του ειδους, το μικροτερο ενυδρειο θα μπορουσε να ειναι 80+ εκ μηκος και 120+ λιτρα (για fancy χρυσοψαρα που δεν γινονται μεγαλα) και για common, comet κλπ 120 εκ μηκος και 240 λιτρα.
Σε αυτα μπορεις φυσικα και να βαλεις περισσοτερα ψαρια απο ενα. Για το 120αρι 4 fancy και για το 240αρι 6-7 fancy ή 4 common.

To μικρο ενυδρειο φυσικα και δεν το πετας.
Μπορει να χρησιμοποιηθει ως καραντινα, νοσοκομειο ή να βαλεις κανενα μονομαχο και φυτακια κλπ

Page generated in 0,01500 seconds with 10 queries