Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
  #14  
Παλιά 25-09-04, 17:52
Giorgos Ο χρήστης Giorgos δεν είναι συνδεδεμένος
Γηραιοί του GAB
 
Εγγραφή: 14-12-2002
Περιοχή: Κορυδαλλός
Μηνύματα: 3.496
Προεπιλογή

Το άσπρο χρώμα των αυγών δείχνει ότι δεν έχουν γονιμοποιηθεί σωστά. Όταν τα αυγά πιάνουν μύκητες (σαπίζουν) σημαίνει πως είναι νεκρά και πρέπει να αφαιρούνται για να μην κολλήσουν και τα υπόλοιπα, υγειή αυγά.
Τα σκαλάρια κανονικά χρειάζονται μαλακό, όξινο νερό. Επειδή όμως αναπαράγονται εδώ και πάρα πολλά χρόνια σε ενυδρεία - τα οποία οι συνθήκες έχουν μεγάλες αποκλίσεις σε σχέση με αυτές του φυσικού τους περιβάλλοντος (έχουν αναπαραχθεί σε ενυδρεία με pH: 5, GH: 3 μέχρι pH: 8.5, GH: 15), τα περισσότερα σκαλάρια που πουλιούνται δεν έχουν ιδιαίτερες απαιτήσεις σε ότι αφορά το νερό. Βέβαια το καλύτερο θα ήταν να προσομοιώσεις τις συνθήκες του φυσικού τους περιβάλλοντος. Το θέμα είναι να αποφεύγονται οι ακρότητες.
Δοκίμασε να τους βάλεις μερικά κομμάτια λεπτού σχιστόλιθου (ή οποιαδήποτε άλλη λεπτή, ουδέτερη πέτρα) ώστε την επόμενη φορά που θα κάνουν αυγά, αν είσαι τυχερός και προτιμήσουν κάποια από τις πέτρες, να μπορέσεις να τα αφαιρέσεις πιο εύκολα.
Είναι προτιμότερο να τα βάλεις σε ένα μικρό ενυδρείο 5 λίτρων με μια αεραντλία. Να τοποθετήσεις την πέτρα (ή φύλλο) με τα αυγά ανάποδα ώστε τα αυγά να "κοιτάζουν" προς τα κάτω και οι φυσσαλίδες να περνούν κοντά τους. Επίσης μερικές σταγόνες Methylene Blue (δεν θυμάμαι αναλογία) θα βοηθήσουν στην καταπολέμηση των μυκητών.
Τα αυγά σου μπορεί να "χάλασαν" λόγω της σκληρότητας του νερού, αν και αμφιβάλλω.
Αφού η θηλυκιά καθαρίζει άλλο φύλλο, δείχνει ότι σύντομα ετοιμάζεται για την επόμενη της γέννα. Δεν είναι καθόλου περίεργο να γεννούν τόσο σύντομα. Συνήθως γεννούν περίπου κάθε 1 με 1,5 μήνα.
__________________
Πέταλο
Απάντηση με παράθεση
 
Page generated in 0,01711 seconds with 10 queries