Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 29-06-11, 00:01
Το avatar του χρήστη stratigos24
stratigos24 Ο χρήστης stratigos24 δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Αθηνα-Βυρωνας
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από asimakis Εμφάνιση μηνυμάτων
1DGH >7,2DGH >14,3DGH>7,1DKH 10,1DKH[etsi grafei o pinakas ]
Δεν μπορω να καταλαβω τι ειναι αυτα.

Το ph μιας και δεν του εχεις κανει καμια επεξεργασια ειναι κανονικο δικτυου το 7,6. Και εγω 7,5 εχω. Στην Αθηνα περιπου τοσο ειναι.

Τωρα απο αμμωνια και No2 εχεις τεστ?

Νο3 ειπες 10 ετσι?

Βασικα το ενυδρειο ειναι καινουριο και ολα ειναι πολυ αρχικα. Πως το στρωνεις? Μονο με αυτα τα βακτηρια που ειπες? Παρεχεις καποια πηγη αμμωνιας, οπως αμμωνια απο το φαρμακειο (καθαρη) ή τροφη σε αποχη να σαπιζει, ωστε να παραγεται αμμωνια?

Εγω το εστρωσα χωρις ψαρια (δεν ηθελα να τα βασανισω), ριχνοντας βακτηρια της εταιριας microbe lift και εχοντας μια αποχη στην επιφανεια με τροφη που εριχνα καθημερινα να σαπιζει ωστε να παραγεται αμμωνια και το ενυδρειο στρωθηκε σε 30 μερες ακριβως. Πολλοι υποστηριζουν οτι τα βακτηρια δεν κανουν τιποτα, αλλα εγω και αλλο ενυδρειο να εφτιαχνα τωρα παλι θα εριχνα βακτηρια για σιγουρια. Το ποσο καιρο θα κανει ενα ενυδρειο να στρωσει, δεν ειναι παντα κατι στανταρτ. Με μπολι σιγουρα επιταχυνεται η διαδικασια αλλα εχεις και το φοβο, μην ειχε περασει καποια αρρωστια το ενυδρειο του δοτη που μπορει να μεταφερθει και στο δικο σου. Εγω για αυτο το λογο δεν πηρα μπολι. Δεν βιαζομουνα κιολας....

Αυτα που σε νοιαζουν εσενα για το στρωσιμο ειναι: αμμωνια, νιτρωδη και νιτρικα. Εχεις τεστ για αυτα? Ολα τα αλλα περι ανθρακικης σκληροτητας, γενικης σκληροτητας κλπ, ειναι για μετα στο τι ψαρια θα βαλεις και τι θες να κανεις.

Πρεπει να υπαρχει μια πηγη αμμωνιας μεσα στο ενυδρειο, ωστε να διμηουργηθει η πρωτη ομαδα βακτηριων που μετατρεπουν την αμμωνια σε νιτρωδη (no2). Μετα ενω δεν σταματαμε ποτε να παρεχουμε μια πηγη αμμωνιας διμηουργειται μια δευτερη ομαδα βακτηριων που μετατρεπει τα νιτρωδη σε νιτρικα (Νο2 σε Νο3). Οταν μηδενιζουν αμμωνια και νιτρωδη, κανεις μια μεγαλη αλλαγη νερου και ριχνεις τα ψαρια σταδιακα.

Εσυ το στρωνεις αδειο το ενυδρειο ή εχεις και ψαρια?
Απάντηση με παράθεση

Page generated in 0,01555 seconds with 10 queries