Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από OLYMPIC
Η αλήθεια είναι ότι επειδή τώρα το πήρα το όργανο δεν έχω μετρήσει την όσμωση .Θέλω να φέρω το νερό μου περίπου στο 6,5-6,9Ph αυτό όμως πως θα το πετυχω με την κατάλληλη αναλογία α/ο και βρύσης?
Και το άλλο που θέλω να μου πεις τι TDS περιμένω από μια καλή α/ο?
Και πάω τώρα να μετρήσω λίγο νερό που περίσσεψε στην δεξαμενή από την α/ο προχθές
|
Για την ΑΟ: νομίζω ότι πρέπει το TDS του νερού που βγάζει να είναι 5% η χαμηλότερα, σε σχέση με αυτό της βρύσης. Εμένα η βρύση βγάζει γύρω στο 330, AO γύρω στο 16.
Για το Ph: η σωστή ερωτηση είναι τι σκληρότητες θέλεις να έχεις, όχι τι Ph. Το Ph επηρρεάζεται και από άλλα πράγματα (π.χ. διοξείδιο, αν έχεις).
Η γνώμη μου είναι να δεις τι σκληρότητες (GH και KH) θέλουν τα ζωντανά σου, μετά να ρυθμίσεις κατάλληλα το ποσοστό βρύση/ΑΟ που θα βάζεις στις αλλαγές, και μετά να κοιτάξεις αν θα θέλει ρύθμιση το Ph.