Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από savvas27
απο χουμικα εχω βαλει μεσα δυο ριζες που δεν θυμαμαι πως τις λενε αλλα ειναι αυτες που βγαζουν καφε χρωμα στο νερο.επισεις εχω βαλει 2-3 φυλα ξερα απο καρυδια.εχω βαλει τυρφη και diy co2 που και αυτο απο οτι εχω διαβασει ριχνει το ph.αν δεν βαλω καποιο ζουμι που δεν το προτεινετε σε καμια περιπτωση και αν δεν προσθεσω και αλλη τυρφη δεν ξερω αλλο τροπο απο αυτα που εχω διαβασει μεχρι τωρα...απο την πειρα σας τι μου προτεινετε να κανω ακριβως???ευχαριστω 
|
Δεν χρειαζεται να βαλεις υποχρεωτικα κατα την αποψη μου κατι ακομα στο ενυδρειο, γιατι δεν ειναι υποχρεωτικο να κατεβασεις το πεχα πολυ ή και αμεσα κατα την αποψη μου.
Πιο χρησιμη ειναι η σταθεροτητα των παραμετρων, και οι αλλαγες σε αυτες να γινονται σταδιακα και φυσιολογικα.
Το μαλακο νερο που προσφερει η χρηση της ΑΟ (ειτε σκετο μονο με προσθετα μεταλλικα στοιχεια, ειτε με μιξη βρησης) ειναι μια αφετηρια για να ερθουν οι τιμες σε επιθυμητο επιπεδο για αυτα τα ψαρια αναλογα και την ηλικια τους.
Η καθαριοτητα του νερου ειναι το πιο σημαντικο. Και εννοω απο το παραμικρο αορατο τοξικο και οχι μονο οπτικα.
Τα σχολια που εγραψα πιο πανω ηταν απλως η εμπειρια μου για τη συμπεριφορα του πεχα με χρηση ΑΟ σε ενα ενυδρειο αναλογα την κατασταση του.