Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από almost
Αν είναι δίπλα ή πλάτη, τότε όντως δε θες μανομετρικό και θα βρεις αντλιούλα.
Το νερό πως θα φεύγει από το κυρίως ενυδρείο;
Θα κάνεις τρύπα υπερχείλησης;
|
Με diy υπερχείλιση από σωλήνες PVC σκεφτόμουν..
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από disc-postman
Aυτη τη θεωρια 5Χ24=120W δεν καταλαβα
Δηλαδη εγω σε 500 λιτρα δισκοενυδρειο με καλουδια 500w τι καταναλωση εχω ?????????????
Παρεπιπτωντος δεν αξιζει τον κοπο για τοσα λιγα λιτρα η κατασκευη sump !!!
|
Όχι φίλε δεν θα σε τρελάνω...
Όταν μία συσκευή λέει
Χ watt τότε σε μία ώρα θα έχει κάψει
Χ Wh..
Άρα εσύ μας λες οτι την ημέρα καταναλώνεις 500x24(ώρες της ημέρας)=12 kWh..12000 watt την μέρα δηλαδή!!εσύ θα μας τρελάνεις!!Αποκλείεται να έχεις 500W κατανάλωση
συνεχόμενα...500Watt peak ίσως...
Η θεωρία 5x24 με απλά λόγια είναι ότι...αυτά τα 5 W θα τα γλιτώσω από το φίλτρο που λειτουργεί και καταναλώνει ρεύμα 24 ώρες το 24ωρο..άρα 5(Watt)x24(ώρες της μέρας)=120Wh αυτά που θα γλιτώνω την μέρα...
-------------------------
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από bokostas
Βαγγέλη να βοηθήσω ήθελα, ούτε μπορούσα να φανταστώ ότι σε 230 λίτρα ενυδρείο έχεις λάμπα 13 watt...  καλά, νυχτερίδες έχεις μέσα?? 
Συγνώμη για το χιούμορ, δεν έχω πρόθεση να ειρωνευτώ, εντάξει κατάλαβα, έχεις λεντ, οπότε δεν μπορείς να κάνεις οικονομία στον φωτισμό.
Απλά το λιγότερο που θα περίμενα να έχεις για φωτισμό 230λιτρου με Τ8 ή Τ5 θα ήταν 80-100 watt, γι' αυτό έγραψα για μείωση φωτοπεριόδου.
Σκέψου πάντως την μείωση της θερμοκρασίας κατά 0,5 βαθμό και την μόνωση της πλάτης (ή και κάποιας πλαϊνής πλευράς) του ενυδρείου με φελιζόλ.
Ένας 200άρης θερμοστάτης που θα ανάβει 1 ώρα τη μέρα λιγότερο, θα σου καίει 200 watt λιγότερα καθημερινά επί 8 μήνες και 4 μήνες καθόλου,
δηλαδή βγαίνει ένας μέσος όρος εξοικονόμησης 120 watt τη μέρα για όλη τη χρονιά. Εναλλακτικές σκέψεις, για να μην μπεις σε περιπέτεια με σαμπ.
|
Έκλαψα στο γέλιο...είσαι Θεός....

Σωστά αυτά που λες αλλά τώρα οι θερμοστάτες είναι εκτός πρίζας!
Επίσης εκτός απτην κατανάλωση πάμε και στο θέμα οτι θα έχω και περισσότερο χώρο για υλικά φιλτραρίσματος...
Απορρίπτουμε το sumpάκι και κοιτάω απλά για κανένα πιο οικονομικό φίλτρο;;