Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 09-06-11, 15:49
Το avatar του χρήστη \/ag
\/ag Ο χρήστης \/ag δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Αθήνα
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από bokostas Εμφάνιση μηνυμάτων
Όλη αυτή την ιστορία θα την κάνεις για να γλυτώσεις 5 watt σε ενυδρείο 230 λίτρα???
5 watt (και παραπάνω) μπορείς να γλυτώσεις αν μετακινήσεις το ενυδρείο σου λίγο πιο κοντά στο καλοριφέρ ή αν μονώσεις την πλάτη με φελιζόλ,
ή αν μειώσεις την φωτοπερίοδο κατά 10-15 λεπτά την ημέρα ή αν μειώσεις την θερμοκρασία που ανάβει ο θερμοστάτης κατά 0,5 βαθμό.
Οποιαδήποτε αλλαγή σε φίλτρα, σαμπ κλπ που θα σου εξοικονομήσει 5 watt, θα κάνεις 3-4 χρόνια να την αποσβέσεις.
*Για τους επόμενους 2-3 μήνες δεν υπάρχει θέμα με την θέρμανση του ενυδρείου οπότε λάθος ο στοχασμός σου προς το παρόν τουλάχιστον..
*Αν μειώσω την φωτοπερίοδο 15λεπτά δεν γλιτώνω ούτε 4W την μέρα γιατί η λάμπα μου είναι 13άρα(δεν σου βάζω τα led που η κατανάλωση τους είναι ελάχιστη)..
*Για την θερμοκρασία που λες πάλι,σου απάντησα πιο πάνω..

Επίσης,που δεν πιστεύω να μην το γνωρίζεις εσύ,η κατανάλωση του φίλτρου είναι συνεχόμενη,24 ώρες το 24ωρο..οπότε 5x24=120W...ΤΗΝ ΜΕΡΑ!!!κάτι δεν είναι;;βρες μου να εξοικονομήσω από κάπου αλλού αυτά τα 120W την μέρα..όχι 5W την μέρα..

Έχω 4 ενυδρεία,εσύ μπορεί να έχεις 14 βέβαια δεν το παίζω γα..ω και καλά,αλλά πιστεύω να καταλαβαίνεις τον λόγω που ψάχνομαι για την κατανάλωση..αν είχα μόνο ένα δεν θα με ενδιέφερε και τόσο...

Ακόμα,δεν υπάρχει λόγος απόσβεσης που λες γιατί η γυάλα που θα γίνει(σε περίπτωση που γίνει) sump υπάρχει ήδη και το φίλτρο μου(jbl) θα πωληθεί σε κάποια τιμή για την αντικατάσταση του από το eheim που όπως είπα το έχω βρει στα 20Ε...
Απάντηση με παράθεση

Page generated in 0,01523 seconds with 10 queries