Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από gianniwpopi
ti μετασχηματιστη βαζετε ρε παιδια γιατι δεν εχω καταλαβει? αυτος που εχω εγω εχει πριζα. πως κανω τις συνδεσεις? πρεπει να του κανω καμια πατεντα?
|
Πακ 220v/12v dc με διακοπτη, που μπορεις να ριξεις την ταση των 12v σε 9-7,5-5-3v, που λογω χαμηλοτερης τασης, εχεις και λιγοτερες στροφες στον ανεμιστηρα.(στις ζεστες συνηθως δουλευεις 12v,φουλ δηλαδη) και καλο ειναι να επιλεξεις εναν πολυστροφο, υπαρχουν π.χ. μεχρι 6000 στροφες για 8 εκατοστα διαμετρο ανεμιστηρα, που ναι μεν κανει φασαρια, αλλα σου κατεβαζει την θερμοκρασια πιο γρηγορα.
Eπισης προσεχεις ο ανεμιστηρας να εχει ταση λειτουργιας 12v dc, και αν μπορει να λειτουργησει και σε χαμηλοτερη ταση, ακομα καλυτερα.
Το πακ με την αρσενικη πριζα, μπαινει στην θυληκη πριζα που εχουμε συνδεσει στον controller στην κλεμα "cool",
και τα καλωδια που βγαινουν απο το πακ, συνδεονται στα καλωδια του ανεμιστηρα, προσεχοντας να συνδεσουμε τα +12v στο κοκκινο καλωδιο, και το αλλο στο μαυρο.
-------------------------
π.χ.αυτον:
http://www.e-anagnostou.gr/θεροποιητές-inverters-μετατροπείς-τάσης-τροφοδοτικά-πολυπάκ-220vac->3/4.5/6/7.5/9/12-vdc-108ce-τροφοδοτικο-πολυπακ-500ma-p-4933.html __________________