Από τον εξοπλισμό εάν θες και την δική μου γνώμη μην κάνεις οικονομία στο σκίμερ, είναι από τα πιο σημαντικά εργαλεία σε ένα θαλασσινό σύστημά και καλό είναι να πάρεις εξαρχής ένα <δυνατό> μηχάνημα και να είναι μεγαλύτερο από τα λίτρα που έχεις γιατί σε περίπτωση στοκαρίσματος να είσαι καλυμμένος.

Από κυκλοφορητές μην πάρεις με βεντούζες γιατί θα τις κάψει σε λίγο καιρό το αλάτι και το αποτέλεσμα θα είναι….( μια ωραία μέρα να γυρίσεις στο σπίτι σου και να δεις όλων τον αραγωνήτη σε μια μεριά και μέσα το ενυδρείο να είναι σαν χιονισμένο τοπίο.

) το έχω πάθει αυτό.

Για τους hydor koralia καλή είναι αλλά εμένα προσωπικά δεν μου αρέσουν γιατί δεν είναι αρκετά καλυμμένη μπροστά μια καλή και φτηνή λύση είναι αυτοί
http://www.petcumulus.gr/index.asp?p...oduct&pid=2061
που έχουν και μαγνήτη και είναι και αθόρυβή.
Ο υπόλοιπός εξοπλισμός είναι αυτός που σου είπαν πιο πάνω τα υπόλοιπά παιδία.
Τώρα για το πότε θα ήταν καλό να το αρχίσεις αυτό εξαρτάτε από σένα αλλά αφού το έφτασες έως εδώ και δεν το άρχισες τότε εγώ θα σου πρότεινα να το ξεκινήσεις προς το τέλος του καλοκαιριού και αυτό γιατί το καλοκαίρι οι περισσότεροι είμαστε πιο πολύ έξω από τα σπίτια μας …..

(πάντως να ξέρεις σε ένα θαλασσινό δύσκολα μένεις στον προϋπολογισμό που έχεις κάνει από πριν,

μακάρι εσύ να είσαι μέσα στις εξαιρέσεις)