Αμαν αυτα τα greeklish μας εχουν βγαλει τα ματια
Τωρα στις ερωτησεις σου
Πρωτα απο ολα θα πρεπει να ξερεις οτι τον ανθρακα θα πρεπει να τον αλλαζεις καθε 30-45 μερες και να μην τον αφηνεις ποτε τον ιδιο πανω απο αυτο το διαστημα , καποιοι βεβαια θα σου πουν οτι δεν χρειαζεται και οτι μπρεπει να τον βαζεις μονο μετα απο θεραπεια με φαρμακα κλπ. , επειδη ομως και εγω τον βαζω ετσι που και που θα σου πω γιατι τον βαζω για να ξερεις , γιατι νομιζω οτι δεν σου εξηγησε ο υπαλληλος γιατι να τον βαλεις .
Ο ανθρακας εκτος απο το να τραβαει τα χημικα τραβαει και ολες τις χρωστικες ουσιες και ετσι κανει το νερο αρκετα πιο διαφανο και καθαρο στην οψη και αυτο εμενα μου αρεσει , οποτε και σε τακτα διαστηματα τοποθετω λιγο ανθρακα για κανα μηνα στο φιλτρο μου.
Τωρα για την σταθμη του νερου στα διαμερισματα του φιλτρου σου .
οσο πιο πολλα υλικα βαζεις τοσο πιο δυσκολα περναει το νερο αναμεσα τους οποτε και στο διαμερισμα με τον κυκλοφορητη η σταθμη θα ειναι πιο κατω απο το πρωτο , αυτο να μην σε προβληματιζει (εφοσον το νερο περναει απο ολα τα υλικα) , γιατι ειναι φυσιολογικο και μαλιστα θα μπορουσες να το εκμεταλευτεις κιολας προς ωφελος σου προσεχοντας την σταθμη στο διαμερισμα του κυκλοφορητη και μωλις αυτη χαμηλωσει χωρις εσυ να εχεις αλλαξει την διαταξη στο διαμερισμα με τα υλικα , τοτε θα ξερεις οτι πρεπει να καθαρισεις το φιλτρο , ή τελος παντων να αλλαξεις υαλοβαμβακα .
Οσο για το υψος που βρισκεται το φιλτρο θα πρεπει να ξερεις οτι κανονικα ειναι στο ιδιο υψος που βρισκονται οι κοντρες του ενυδρειου , αρα μεχρι εκει θα πρεπει να βαζεις νερο , και οχι πιο πανω για τον λογο που ειπες και εσυ πιο πανω .
Καλα εκανες και ξαναεβαλες το μπλε σφουγγαρι μεσα .
Εναλακτικα θα μπορουσες να βαλεις στο πρωτο διαμερισμα τον υαλοβαμβακα και στο δευτερο τα υπολοιπα , τα δε "μακαρονια" να τα βαλεις σε ενα δυχτακι για να μπορεις να τα βγαζεις ευκολα και να τα ξεπλενεις με νερο απο το ενυδρειο καθε τοσο .
Ριξε και ενα διαβασμα στα διαφορα ποστ εδω μεσα , οχι μονο για το τι υλικα θα πρεπει να εχει μεσα το φιλτρο σου αλλα και για οτι αλλες απορειες εχεις , και εαν σου μεινουν κενα ή κατι δεν καταλαβεις , εδω ειμαστε για να σου λυσουμε ολες σου τις απορειες.
Α , και μια αλλη συμβουλη σχετικα με το φιλτρο αυτο , μη βαζεις δυναμη και γενικα μη σπρωχνεις αυτο το φιλτρο γιατι καποια στιγμη θα ξεκολλησει απο το τζαμι .