Η "φιλοσοφια" των φιλτρων ειναι na εχουμε μηχανικη φιλτρανση για να προστατευει τα βιολογικα υλικα απο χοντρα σκουπιδια αλλα και το νερο οπτικα καθαρο και να εχουμε και οσα περισσοτερα βιολογικα υλικα γινεται.
Οπότε βαζεις σφουγγαρακι στην αρχη της ροης του νερου μεσα στο φιλτρο, ισα ισα να κραταει τα χοντρα σκουπιδια και μετα ολο siporax οσο παιρνει.
Για μικρα φιλτρα βολευει το mini siporax ή το substrat pro κλπ
Tα σφουγγαρια τα κρατας πεντακαθαρα απο σκουπιδια, ενω τα βιολογικα δεν τα πολυπειραζεις και τα καθαριζεις ελαφρα οταν και αν φορτωσουν σκουπιδι και αυτα και μονο με νερο απο εχεις βγαλει απο το ενυδρειο.
Τα μηχανικα (πχ σφουγγαρια) μπορεις και με ζεστο νερο βρυσης (εφοσον στηριζεις τη βιολογια σου στο siporax)
__________________
O delta66 δεν εχει καμια σχεση με επαγγελματα που αφορουν το ενυδρειο και δεν εξαρταται απο σπονσορες, επαγγελματιες και διαφημισεις.
Γραφει ελευθερα και ανεπηρεαστα την αποψη του και ευχαριστει το GAB που του δινει αυτη τη δυνατοτητα.
|