Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από delta66
Το ενυδρειο ειναι αστρωτο και απο οτι εχω καταλαβει αυτο ειναι και το main ενυδρειο του ψαριου.
Ολα προερχονται απο αυτα.
Μαζι με τη θεραπεια για οποιαδηποτε ασθενεια πρεπει να εξαλειψεις και τις αιτιες που την προκαλουν.
Επισης τα συμπτωματα που δεν βλεπεις, ειναι οτι αυτη τη στιγμη καταστρεφονται τα οργανα του ψαριου και οτι θεραπεια και να κανεις για παρασιτα θα την βρει απο αλλου.
Θεραπεια και στρωσιμο ταυτοχρονα: Καθε μερα αλλαγη 50% με νερο σε θερμοκρασια δωματιου και με 2-5πλη δοση seachem prime, θερμοκρασια 29-30, ταισμα ελαχιστο (μια φορα/ημερα 1-2 φυλλαρακια).
Το μεγεθος εχει το ψαρι?
Σε μια εβδομαδα αλλαζεις τη ρουτινα σε αλλαγη καθε δυο μερες για ενα μηνα ακομα (θερμοκρασια ιδια και ταισμα) και μετα .... βαζεις το ψαρι σε μεγαλο ενυδρειο.
|
τον πηρα μεγαλο ειναι καπου στουσ 13 14 ποντους υπολογιζω
-------------------------
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Tsagos
O λογος που έχεις αμμονία λοιπον ειναι αυτός
Εαν ειναι μικρό το φιλτρο σου υπαχρει και το σιποραξ μινι. Το κανονικό μπενει και σε μικρα φιλτρα αλλα και σε μεγάλα εξωτερικά
Η δουλειά του σιποραξ* είναι να μετατρέπει την αμμωνία σε Νο3. Πως; Η αμμωνία διασπάτε και γίνεται Νο2 και αυτά Νο3. Για να γίνει αυτό πρεπει να στρώσει που λέμε το ενυδρείο. Αυτό γινεται με πολλούς τρόπους. Εαν θέλεις να μάθεις περισσοτερα κανε μια αναζήτηση στο φόρουμ. Καλυτερα να τα δεις γραμμένα παρα να στα γράψω εγώ, γιατι με το γράψιμο ειμαι λίγο χάλιας 
-------------------------
Τον ανθρακα τον ΒΑΖΟΥΜΕ ΜΟΝΟ όταν εχει ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ η θεραπεία. Αυτό το κάνουμε για να αφαιρέσει καταλοιπα του φαρμάκου και οτιδήποτε "κακό" χημηκό έχει απομείνει/προστεθεί.
Εαν βαλουμε τον ανθρακα ταυτοχρονα με την χρηση του φαρμάκου, είναι σαν να μην βαζουμε φαρμακο!
|
μπορω να προσ8εσω σιποραξ κα8ολη τη 8εραπεια?