Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 16-05-11, 23:47
Το avatar του χρήστη delta66
delta66 Ο χρήστης delta66 δεν είναι συνδεδεμένος
Professor

Περιοχή: Αθηνα
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από zipo Εμφάνιση μηνυμάτων
Μιας και το έφερε η κουβέντα...και εγώ έω αυτήν τη χιλιάρα της eheim και είμαι απόλυτα ικανοποιημένος από άποψη δύναμης και ρυθμισιμότητας.Έχω ένα βαρέλι και τη βάζω να λειτουργεί εκεί όσο ζεταίνω το νερό το χειμώνα και ρίχνω μέσα και σόδα και αλάτι seachem cichlid lake salt.Τον τελευταίο καιρό παρατηρώ ότι έχει μαζέψει άλατα και φοβάμαι μήπως δημιουργήσει πρόβλημα και δεν εκκινεί.Τί είδους "συντήρηση" μπορώ να κάνω στην περίπτωση αυτή γιατί το απλό πλύσιμο με νεράκι μου φαίνεται πως δεν είναι αρκετό αφού τα άλατα συνεχίζουν να αυξάνονται.
Βσλτη για μια μερα μεσα σε ενα κανατι να τη χωραει ισα ισα με μισο ξυδι μισο νερο μεχρι να τη σκεπαζει.
-------------------------
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από giannisqq Εμφάνιση μηνυμάτων
οταν μιλαμε για ενυδρεια που βαζουμε νερο βρυσης,ποιος ο λογος να βαζουμε βαρελια,κυκλοφορητες και τετοια?και οχι ενα λαστιχο απο το μπανιο με ιδια θερμοκρασια νερου,αντιχλωριο και ανοιγμα την βρυση?
Γιατι μπορει το νερο απευθειας απο τη βρυση να εχει αερια, πιθανη αιτια για pop eye ασθενεια, (θα εχετε παρατηρησει τις φυσαλιδες στα τζαμια μετα απο γεμισμα ενυδρειου απευθειας απο τη βρυση) συν οτι βαση των οδηγιων πρεπει να βαζεις αντιχλωριο απο πριν στο ενυδρειο για ολα τα λιτρα του και ειναι σπαταλη.
Επισης παρατηρειται απο αρκετους το νερο της βρυσης να ειναι πλουσιοτερο σε διοξειδιο και ως εκ τουτου με χαμηλοτερο πεχα που οσο περναει η ωρα το διοξειδιο διαφευγει και ερχεται σε ισορροπια το πεχα.
Επισης, καποιοι αποφευγουν το νερο απο θερμοσιφωνο και προτιμουν να το αφησουν να ερθει σε θερμοκρασια δωματιου πριν την αλλαγη (αν μπορουν να εχουν το δοχειο προετοιμασιας σε εσωτερικο χωρο και να μην καινε ρευμα για θερμανση του). Ταυτοχρονα γινεται και εξατμιση του χλωριου οσο μενει το νερο για καποιες ωρες.

Γενικα το "παλαιωμενο" νερο θεωρειται ιδανικο για ενα ενυδρειο.
Ακομα και για ενα μηνα.

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη delta66 : 16-05-11 στις 23:47 Αιτία: Automerged Doublepost
Απάντηση με παράθεση

Page generated in 0,01451 seconds with 10 queries