Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 16-05-11, 00:55
Το avatar του χρήστη Πάνος
Πάνος Ο χρήστης Πάνος δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Αλεξανδρούπολη
Προεπιλογή

καλως ηρθες στο φορουμ!!
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από VagelisMaria Εμφάνιση μηνυμάτων
1η) Το petshop μας έδωσε ένα clownfish (ψεύτικο) το οποίο με την χρήση αέρα ανεβοκατεβαίνει και ουσιαστικά οξυγονώνει το ενυδρείο..
Με απασχολεί όμως ότι στην διάρκεια του κατέβα όταν ακουμπάει στην βάση του παράγει έναν ήχο (τακ) που για να τον ακούω εγώ φαντάζομαι ότι τα ψαράκια όταν μπούν μέσα θα στρεσαριστούν και ίσως είναι σε μια διαρκή στρεσογόνο κατάσταση με ότι αυτο συμπεριλαμβάνεται σε μια τέτοια κατάσταση...
Τι προτείνετε...;;; Μένει το ψεύτικο clownfish ή φεύγει χωρίς δεύτερη σκέψη...
με καταλληλη αναταραξη της επιφανειας απο τη ροη του φιλτρου δε χρειαζεται συνηθως επιπλεον οξυγονωση. αυτο μου που περιγραφεις ειναι κατι εντελως ξενο (πιθανως κια στρεσσογονο μεχρι να το συνηθισουν) για τα ψαρια αλλα και αφυσικο. προσωπικα ανηκω στη "σχολη" που θελει τα ενυδρεια να μοιαζουν οσο γινεται "φυσικα"...οχι βατραχανθρωποι δηλαδη..παρθενωνες...σταμνες και ψευτικα ψαρακια. το γουστο μου ομως φυσικα και ειναι δευτερευον μπροστα στο δικο σου.
Παράθεση:
Στην αρχή σκεφτόμασταν παπαγαλόψαρα αλλά όταν είδαμε ότι είναι υβρίδια είπαμε όχι και μάλλον μας βλέπω για αγγελόψαρα..
Πόσα λοιπόν αγγελόψαρα είναι σωστό να βάλουμε και εαν χρειαζόμαστε κάτι ιδιαίτερο σε διακόσμηση έτσι ώστε να νοιώθουν άνετα...;;;
σε 80 λιτρα οχι αγγελοψαρα...αργοτερα στο μεγαλο μπορειτε (αρκει να ειναι αρκετα λιτρα και καλυτερα τουλαχιστον 50 ποντοι υψους) και θελουν οσο γινεται μαλακο νερακι. με ξυλα και φυτα θα νοιωθουν μια χαρα.
Παράθεση:
Μετρήσεις κάνω δύο φορές την ημέρα και σύμφωνα με ότι έχω διαβάσει είναι σε φυσιολογικά επίπεδα χωρίς τα ψαράκια...
τι σημαινει φυσιολογικα?? μπορουμε να μιλαμε με νουμερα..
Παράθεση:
Επίσης μιλάμε για νερό βρύσης (γλυκό) οπότε σε πρώτη φάση δεν μπορώ να μιλήσω ότι έχω συγκεκριμένο βιότοπο γιατί θα ήμουν το λιγότερο ψεύτης...
Απλός διάκοσμος με πράσινο χαλικάκι...
αν μιλαμε για νερο βρυσης...και ΑΝ το νερο ειναι σκληρο (οπως στα περισσοτερα μερη της ελλαδος) καλυτερα να αφησεις τοτε τα αγγελοψαρα και να προσανατολιστεις σε ψαρια σκληρου νερου.
εκτος αν θελεις να προμηθευθεις με ΑΟ και να μαλακωνεις το νερο.
το πρασινο χαλικι αν ειναι πολυ "φαντεζι" θα ελεγα να αντικατασταθει με κατι πιο φυσικο...τωρα που δεν εχεις ακομη ψαρια και φυτα.
Παράθεση:
Ναι τις κάνω με stick αύριο που θα επαναλάβω σαφέστατα και να σας δώσω τις τιμές...
τα στικ δεν ειναι ιδιαιτερα αξιοπιστα..σου δινουν μια γενικη εικονα...αλλα ειδικα στη φαση του στρωσιματος θελουμε ακριβεια κατα το δυνατον. επισης τα στικς δε μετρανε αμμωνια αν δε κανω λαθος.
Παράθεση:
Επειδή είναι φίλη μας η ιδιοκτήτρια μας προσέχει και θέλει αύριο να δεί τις τιμές πάλι (μια φορά την ημέρα της πάω το stick) και θα αποφασίσουμε πότε θα βάλουμε τα ψαράκια..
στα στικς που χρησιμοποιουσα εγω τουλαχιστον επρεπε να δεις τις ενδειξεις σε συγκεκριμενο λεπτο. αν περασει ο χρονος για να δειξεις το στικ στην ιδοκτητρια του πετσοπ....θα διαβαζει αλλα αντι αλλων λογικα...

στα υπομνηματα θα βρεις πολλες χρησιμες πληροφοριες..οπως και στα υπολοιπα θεματα. εκμετταλευσου το γεγονος οτι δεν εχεις ψαρια για να μαθεις οσα πιο πολλα μπορεις...τα λαθη πληρωνονται.

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Πάνος : 16-05-11 στις 15:40
Απάντηση με παράθεση

Page generated in 0,01766 seconds with 10 queries