Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
  #2  
Παλιά 12-05-11, 00:55
Raven Ο χρήστης Raven δεν είναι συνδεδεμένος
Γηραιοί του GAB
 
Εγγραφή: 11-07-2007
Περιοχή: Athens
Μηνύματα: 5.423
Προεπιλογή

Δεν εχω προσωπικα πλεον κανενα προβλημα οπτικο με τις αλγες, εφοσον υπαρχει σε ενυδρεια που δεν προοριζονται για διαγωνισμους , ουτε θεωρουνται υποβρυχιοι κηποι. Δινουν βιοτοπικη αισθηση και μην ξεχναμε οτι υπαρχουν κατα κορον και στην φυση.
Αν σε ενοχλει, μπορεις να την μειωσεις σε μεγαλο ποσοστο την bba. Επειδη εχει επεκταθει πολυ, ειτε ξεστηνεις ολο το ενυδρειο, βραζεις χαλικι και ξυλα και το ξαναστηνεις απο την αρχη προσεχοντας να μην ξαναπερασει η bba στο συστημα, ...ειτε εφαρμοζεις μερικες λυσεις που θα την αντιμετωπισουν αλλα δεν θα την εξαλειψουν...
1. βαζεις μερικα SAE τα οποια συνηθως τρωνε αυτη την αλγη αν πεινασουν.
2. εφαρμοζεις υπερδοσολογια με seachem excel.
3. με τα φιλτρα και τους κυκλοφορητες κλειστα, ριχνεις με συριγγα πανω στα σημεια με αλγη, excel ή οξυζενε. Προσοχη να μην καψεις τα moss και αλλα ευαισθητα φυτα. Επισης το οξυζενε επιρρεαζει αν το παρακανεις την βιολογια.
4. Στον βυθο μπορεις να κανεις το εξης κολπο: καπακωνεις την αλγη με ενα ταπερακι ή αλλο πλαστικο δοχειο και απο μια τρυπα εγχυεις excel μεσα και το αφηνεις για μερικα λεπτα. Επειτα ξεκαπακωνεις και συνεχιζεις σε αλλο σημειο..

Ενα αλλο καλο που μπορεις να κανεις , ειναι να προσεξεις τα φωσφορικα σου να ειναι χαμηλα, να μην λιπαινεις (οπως σωστα ηδη κανεις) την στηλη νερου, αλλα μονο με ταμπλετες στο υποστρωμα, και να κανεις αλλαγες νερου σε εβδομαδιαια βαση αντι καθε 15 μερες.
Αυτα μπορω να σκεφτω αυτη τη στιγμη. Ελπιζω να βοηθησα.
Απάντηση με παράθεση
 
Page generated in 0,02264 seconds with 10 queries