Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 10-05-11, 16:45
Το avatar του χρήστη Alex_Salonica
Alex_Salonica Ο χρήστης Alex_Salonica δεν είναι συνδεδεμένος
Shrimp Artist

Περιοχή: Newcastle under lyme
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από naias Εμφάνιση μηνυμάτων
Ας μπώ απευθείας στο θέμα θα ήθελα να ρωτήσω την γνώμη σας για το αν θα μπορούσε να δουλέψει, ένα φίλτρο με τρία ένυδρεία.

Παραθέτω foto για καταλάβεται τι εννοώ...

Το έχει ξαναδοκιμάσει κανείς έτσι;
Σκεφτόμαστε να βάλουμε ένα φίλτρο για κάθε τριάδα ενυδρείων, έτσι ώστε να μπορούμε εν μέρη να χωρίσουμε σκληρά νερά, μαλακά, κλπ !!!

Ελπίζω σε αναλυτικές απαντήσεις !!!
Ευχαριστώ!
Δεν θα λειτουργήσει αυτό που σκέφτεσαι το είχα δοκιμάσει κι εγώ. Η εισροή και εκροή θα είναι ανόμοιες στα ενυδρεία όπως ανέφερε και ο Πάνος πιο πάνω.

Έτσι όπως τα έχεις (κάτι ανάλογο έχω κι εγώ) θα πρέπει να έχεις αναγκαστικά ξεχωριστά φίλτρα δε κάθε ενυδρείο-κουτί.

Το σημαντικότερο πρόβλημα θα υπάρξει το καλοκαίρι με την αύξηση της θερμοκρασίας και την μείωση του οξυγόνου. Ένα κλιματιστικό στο χώρο είναι απαραίτητο(το inverter στην ψύξη δεν έχει και μεγάλη διαφορά στην κατανάλωση) και οπωσδήποτε αερόφιλτρα που θα μπορείς με μια κεντρική αεραντλία και 12άρι διανεμητή να μοιράζεις τον αέρα σε όλα τα ενυδρεία. Τα δικά μου τα είχα πάρει από ebay και αν θυμάμαι καλά το κόστος για αεραντλία(με πιστόνι και όχι μεμβράνη) και διανεμητή ήταν στα 80 ευρώ.

Κατά τη γνώμη μου θα ήταν καλύτερο και ουσιαστικά σε βάθος χρόνου οικονομικότερο να φτιάξεις καινούρια ενυδρεία στο μήκος που θέλεις με φίλτρα αμβούργου ή σαμπ.

Page generated in 0,01379 seconds with 10 queries