Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
  #5  
Παλιά 16-08-04, 05:14
MaGiC Ο χρήστης MaGiC δεν είναι συνδεδεμένος
Member
 
Εγγραφή: 13-06-2004
Μηνύματα: 38
Προεπιλογή

Φίλε John πρώτα από όλα καλώς ήρθες στην παρέα μας. Οι μαύρες ρίγες που αναφέρεις είναι οι Ρίγες του Heckel ή Heckel Bars. Δεν είναι κάτι που πρέπει να σε προβληματίζει γιατί πολύ απλά είναι κάτι που χαρακτηρίζει τους Δίσκους και έχουν γίνει πολλές μελέτες πάνω στις ρίγες αυτές .

Οι ρίγες αυτές στον αριθμό είναι 9 αρχίζοντας από το μάτι και φτάνοντας μέχρι και την ουρά. Στους Heckel Δίσκους η 1 , 5 και 9 ρίγα είναι αρκετά έντονες. Στα άλλα είδη Blue , Green και Brown οι ρίγες αυτές είναι κάποιες φορές έντονες και άλλες όχι . Οι breeders Δίσκων προσπάθησαν με διάφορες αναπαραγωγές επιλεγμένων Δίσκων να αφαιρέσουν τις ρίγες αυτές. Με τους Δίσκους έχει γίνει ένας μεγάλος χαμός .Ποτέ δεν είσαι 100% σίγουρος τι δίσκο έχεις όταν αυτός είναι μικρός και στα διάφορα pet shop σίγουρα θα σου πουλήσουν Δίσκους με άλλες ονομασίες από αυτούς που πραγματικά είναι .

Η τροφή το νερό και το stress κατά την γνώμη μου είναι το κλειδί για τους Δίσκους. Αλλαγές νερού τουλάχιστον 1 φορά την εβδομάδα με PH 6.5-6.7 , ΚΗ 4 και GH 1-4 , τροφές δοκίμασε την D-ALLIO-PLUS και μερικές φορές την εβδομάδα κόκκινο σκουλήκι .Προσπάθησε να τα ταΐζεις με το χέρι για να σε μάθουν και να τους μειωθεί το stress (πολύ εύκολα θα σε μάθουν ).Όσο για τον φωτισμό 12 ώρες είναι κάλα με ένα χρονοδιακόπτη και όχι δυνατό φως δεν τους αρέσει καθόλου .Το ύψος του ενυδρείου είναι καλό να είναι 70 cm και 50 Lit για κάθε Δίσκο είναι μια χαρά (70-90 lit για άγριο Δίσκο)

Μετά από 1-2 μήνες, με καλό καθαρό νερό, καλή τροφή (3 φορές την ημέρα) τα μικρά Δισκάκια σου θα μεγαλώσουν γρήγορα και θα δεις και τα χρώματα τους ελπίζω να είναι Royal Blue ………..να ένας Royal :P .
Απάντηση με παράθεση
 
Page generated in 0,01368 seconds with 10 queries